16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μετά την απαίτηση των “συμμάχων” και δανειστών, ξεκινούν την Τετάρτη οι πλειστηριασμοί κάθε είδους

Ημερομηνία:

Άνοιξε ο δρόμος για τη διεξαγωγή των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με τους συμβολαιογράφους Αθηνών,Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου να αποφασίζουν εν μέσω εντάσεων να αναστείλουν την αποχή τους, την οποία είχαν κηρύξει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα έντονες αντιδράσεις και ακόμα και αποχωρήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι συμβολαιογράφοι με 158 ψήφους υπέρ και 34 κατά αποφάσισαν να «σπάσουν» την αποχή τους, την οποία είχαν κηρύξει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, και να προχωρήσουν κανονικά σε φυσικούς και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου είχε αναβληθεί η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των συμβολαιογράφων του συλλόγου Αθηνών Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, που θα αποφάσιζε για την στάση που θα κρατήσουν στο θέμα των πλειστηριασμών.

Η συνέλευση αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ έξω από τον χώρο της συνέλευσης συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», που αποδοκίμασαν τους συμβολαιογράφους και φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου τους, Γιώργου Ρούσκα. Αστυνομικοί της ΥΜΕΤ είχαν αποκλείσει την είσοδο του χώρου, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια.

Πέντε παραιτήσεις και συγκέντρωση πολιτών

Σε έντονο κλίμα εξελίχθηκε η ΓΣ, καθώς 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας παράνομη τη σημερινή έκταση συνέλευση. Την ίδια στιγμή ομάδα πολιτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο των συμβολαιογράφων ώστε να διαμαρτυρηθούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Αυξάνουν την πίεση οι τράπεζες

Οι δημόσιες παρεμβάσεις πυκνώνουν από τους «τραπεζικούς κύκλος» όσο πλησιάζει η 29η Νοεμβρίου, η επίσημη ημεςρομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σηματοδοτεί την αρχή της “μάχης” έναντι των στρατηγικών κακοπληρωτών, όσων διαθέτουν εισοδήματα αλλά και μεγάλη ακίνητη περιουσία και συνειδητά δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία και τελικά για τη συμβολή του στην επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί πολλές φορές χωρίς να κατονομάζεται, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

thepressproject.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...