13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Μετά τον Λευτέρη Αυγενάκη της Ν.Δ. και ο Βασίλης Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ ζητά επιτάχυνση διαδικασιών για την “αξιοποίηση” των ιστορικών κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Ένας – ένας οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν επίσπευση διαδικασιών για τη μετατροπή των ιστορικών κτιρίων των Χανίων σε ξενοδοχεία. Μετά τον Λευτέρη Αυγενάκη, σειρά πήρε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Την ίδια στιγμή, σιωπούν οι 4 βουλευτές του νομού Χανίων.

Στην ανακοίνωσή του ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά “να αρθούν τα εμπόδια και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης προς όφελος του ιδρύματος και της τοπικής κοινωνίας”.

Πιο αναλυτικά:

Mε ερώτηση του προς τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άρση εμποδίων ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης προς όφελος του ιδρύματος και της τοπικής κοινωνίας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, μετά από 12 σχεδόν μήνες καθυστέρηση, αναμένεται η έκδοση απόφασης των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία θα αποσαφηνίζεται αν είναι μνημείο το κτήριο της Μεραρχίας ενώ προκαλούνται και εύλογα ερωτήματα από την υπερβολική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Υπουργείου Πολιτισμού  για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κτήρια των Τούρκικων Φυλακών, των Στρατώνων και της Μεραρχίας Κρητών που βρίσκονται στα Χανιά, για τα οποία η σύγκλητος του Πανεπιστημίου τον Μάρτιο του 2014, αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει την διαχείριση τους, στην εταιρεία αξιοποίησης περιουσίας του Πολυτεχνείου, η οποία ελέγχεται 100% από το ΑΕΙ.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, έλαβε επιστολή από την υπηρεσία Νεώτερων μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης, που λέει ότι θα προχωρήσει στο χαρακτηρισμό η μη ως μνημείου του κτήριο της Μεραρχίας με τις γνωστές χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, με συνέπεια να επιβραδύνονται οι δρομολογούμενες  διαδικασίες αξιοποίησης του και να διαιωνίζεται το χρονίζον πρόβλημα της παράνομης κατάληψης.

Επειδή σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα, αν και δεν είναι αντίθετη με το χαρακτηρισμό του κτηρίου, διαμαρτύρεται και προβληματίζεται για την απόλυτη αδράνεια της Πολιτείας που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τόσο του κτηρίου όσο και γενικότερα της περιουσίας του Πολυτεχνείου.

Επειδή η αξιοποίηση της περιουσίας των ΑΕΙ είναι ζητούμενο, ειδικά όταν αυτή είναι  προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες χαρακτηρισμού ή η μη ως μνημείου του κτηρίου της Μεραρχίας Κρητών και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης προς όφελος του ιδρύματος και της τοπικής κοινωνίας;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...