16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μετά το Βέλγιο καταρρέει το σύστημα υγείας και της Γαλλίας -Οι ασθενείς θα μεταφέρονται στη Γερμανία

Ημερομηνία:

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανέφεραν πως «προβλέπονται» διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό προς τη Γερμανία τις επόμενες ημέρες, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, παρά την τήρηση των μέτρων καραντίνας από τους περισσότερους Γάλλους.

Σήμερα το πρωί, την επομένη της επιστροφής από την αργία των Αγίων Πάντων, σε περίπου 10 λύκεια στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις ή απόπειρες καταλήψεων από μαθητές που διαμαρτύρονται κατά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εκπαίδευση, τα οποία κρίνουν ανεπαρκή λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Η «πίεση (της επιδημίας) είναι πάρα πολύ ισχυρή σε ορισμένες περιοχές», ιδίως στην Οβέρνη-Ρον-Αλπ (κεντροανατολικά) και στο Ο ντε Φρανς (βόρεια), εξήγησε ο Φρεντερίκ Βαλτού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της Γαλλίας (FHF).

«Διακομιδές (ασθενών) προς άλλες περιοχές, δηλαδή προς άλλες χώρες, θα βοηθήσουν στο να μειωθεί αυτή η πίεση και σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι και επιτακτικές», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως οι πρώτες μεταφορές ασθενών προς τη Γερμανία ενδέχεται να γίνουν «τις επόμενες δέκα ημέρες».

Οι υγειονομικές αρχές προβλέπουν ότι θα επέλθει «ένας βαθμός κορεσμού σε καμιά δεκαριά ημέρες» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον Βαλτού.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ