20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μεταφέρουν ασθενείς με κοροναϊό σε νοσοκομεία «μη αναφοράς»

Ημερομηνία:

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για μεταφορά ασθενών με Covid-19 από νοσοκομεία άλλων νομών, που δέχονται έντονες πιέσεις λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (Γιάννενα, Θεσσαλονίκη) στα νοσοκομεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Κι αυτό γιατί η εν λόγω απόφαση έρχεται παρά τις προειδοποιήσεις εκ μέρους του υγειονομικού προσωπικού και των νοσοκομειακών γιατρών για ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες και σε υποδομές, με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι γιατροί της Ν.Μ. Μεσολογγίου, η νοσηλεία των συγκεκριμένων περιστατικών να αντίκειται στην ορθή ιατρική πρακτική.

Συγκρεκριμένα, το υγειονομικό προσωπικό του νομού Αιτωλοακαρνανίας, με αφορμή τη μεταφορά ασθενών με Covid-19 από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, εκφράζει την έντονη αγωνία του για τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και σε υποδομές και τις εντεινόμενες πιέσεις που δέχονται οι δομές Υγείας της ευρύτερης περιοχής και κυρίως για την έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου ενίσχυσης των δομών προκειμένου τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νομού να ανταποκριθούν.

Επιπλέον, η  Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Μεσολογγίου, σε επιστολή τους προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον διοικητή του Ν.Μ. Μεσολογγίου, τονίζουν ότι ως γιατροί, όπως πάντα, θα κάνουν την υπέρβαση και θα κρατήσουν όρθιο το σύστημα Υγείας. Το ίδιο ζητούν και από την Πολιτεία, δηλαδή ενίσχυση του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό, αλλά κυρίως σε τεχνολογικό εξοπλισμό, τονίζοντας την αξία της επαρκούς περίθαλψης στη δραστική μείωση της θνητότητας από την Covid-19.

Οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Μεσολογγίου από τη δική του πλευρά δηλώνουν έκπληκτοι για την απόφασή της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του διοικητή της μονάδας να μεταφερθούν για νοσηλεία επιβεβαιωμένοι ασθενείς καθώς, όπως τονίζουν, δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δεν διαθέτει καθημερινή κάλυψη αναισθησιολόγων, δεν διαθέτει δυνατότητα αξονικής τομογραφίας (υπάρχει αξονικός αλλά δεν υπάρχει ακτινολόγος), δεν διαθέτει ΜΕΘ, δεν διαθέτει πνευμονολόγο, δεν διαθέτει λοιμωξιολόγο και, ως εκ τούτου, αντίκειται στην κοινή λογική και στην ορθή ιατρική πρακτική η νοσηλεία των συγκεκριμένων περιστατικών, διότι ενέχει κινδύνους για τους ασθενείς.

Μάλιστα ζήτησαν από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ έγγραφη και όχι προφορική εντολή για τη νοσηλεία κρουσμάτων και γραπτή εντολή (εντέλλεσθε) από τη διοίκηση της Ν.Μ. Μεσολογγίου για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων περιστατικών.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...