21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μεϊμαράκης από την Κρήτη: Καλώ σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας

Ημερομηνία:

Πρώτος σταθμός του Ευ. Μεϊμαράκη στην Κρήτη η Νεάπολη Λασιθίου, όπου και συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πελαγία Πετράκη

Με πρώτο σταθμό τη Νεάπολη Λασιθίου ξεκίνησε σήμερα την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στη Νεάπολη όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή από κατοίκους της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και στα γραφεία της αντιπεριφέρειας.

Εκεί είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειαρχη Πελαγία Πετράκη, δημάρχους και φορείς της Αυτοδιοίκησης τονίζοντας πως ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός για τη ΝΔ . “Οι εκλογές μόνο αστάθεια και αβεβαιότητα φέρνουν. Ανακόπτουν την όποια πορεία έχει χαράξει η χώρα. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα, παρότι είπα ότι θα μπορούσε να συνεχίσει αυτή η Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία και άλλες πολιτικές δυνάμεις έδωσαν στήριξη δυνατή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με δικό μας προσωπικό, πολιτικό κόστος. Για πρώτη φορά Πρωθυπουργός πήρε 251 κοινοβουλευτικές ψήφους και είχε τόσο μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο. Θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ένας εθνικός ηγέτης. Και θα μπορούσε να προχωρήσει τη χώρα σε μια αλλαγή σελίδας, συνεννόησης, σύνθεσης και ανάπτυξης” είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επίσης συναντήθηκε και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα του Νομού της ελλείψεις σε υποδομές στην υγεία επίσης αναφέρθηκαν στα θέματα της ανεργίας του τουρισμού κ.α.

Κατά τη συζήτηση που είχε ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι θα πρέπει να χτίσουμε εμπιστοσύνη για να λύσουμε τα προβλήματα και παράλληλα θα πρέπει να βρούμε μια βασική κατεύθυνση προκειμένου να συνεννοούμαστε. Ακόμη χαρακτήρισε την επόμενη πενταετία πολύ κρίσιμη για το μέλλον της χώρας.

Επεσήμανε πως οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι πολύ σημαντικές καθώς “δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο σε εκλογές“.

Κατά την περιοδεία του ο κ. Μειμαράκης ζήτησε ακόμη να δώσουν οι πολίτες ψήφο εμπιστοσύνης και όχι ψήφο διαμαρτυρίας ή ψήφο τιμωρίας η οποία κόστισε στον τόπο περίπου 90 δισ. ευρώ. “Πολλοί από τους πολίτες είχαν προτιμήσει το συννεφάκι, σκεφτόμενοι ότι και τα μισά από αυτά που έλεγε να κάνει – έτσι έλεγαν αρκετοί – θα ήταν προς όφελος των πολιτών. Ακόμα και τα μισά να γινόντουσαν. Εδώ, όμως, δεν έγινε τίποτα. Αντιθέτως” ανέφερε.

Αφού κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι ανακόπτει την «πορεία που είχαμε χαράξει» και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές πρόσθεσε ότι οι εκλογές αυτές θάλαμε να μας δώσουν την δυνατότητα να αναπτύξαμε τα επιχειρήματα μας και οι πολίτες να προβληματιστούν και να πάνε στην κάλπη έχοντας κρίνοντας τα πεπρωμένα του 7 μήνου της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμένου. “Θα μπορούσαμε να ‘χαμε προχωρήσει – αν δεν είχαν προκύψει οι εκλογές του 2015 το Γενάρη – στις μεταρρυθμίσεις που είχαμε εξαγγείλει. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι πολίτες μπορούν και έχουν σήμερα συγκρινόμενα προγράμματα, αλλά και αποτελέσματα για να κρίνουν. Και γι’ αυτό καλώ σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας, η οποία τελικά κόστισε στον τόπο αυτό το 7μηνο περίπου 90 δισεκατομμύρια”.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, είχε σήμερα συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Λασιθίου. Συναντήθηκε, επίσης και με παραγωγικούς φορείς στον Άγιο Νικόλαο. Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΑΠΕ/cretapost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...