28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Ο τύπος την κοπανάει

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρώην πλέον πρωθυπουργό να απαντήσει για το σχέδιο Β’ Βαρουφάκη και τους πολίτες να μην ψηφίσουν με θυμικό, αλλά με βάση πεπραγμένα. Τι ειπε για Ρουσόπουλο- Βουλγαράκη, για την Κωνσταντοπούλου, για τη ΧΑ και για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα

Νέα ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε για άλλη μία φορά το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας και υποστήριξε ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός δραπετεύει μπροστά στις συνέπειες των πράξεων του λέγοντας ότι ο κ.Τσίπρας αναφέρεται είτε σε αυτοδυναμία “που δεν την πιάνει μετά την εσωτερική διάσπαση, γιατί δεν του έφυγε ένα κομμάτι, χωρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στα δύο”, είτε σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, “για αυτό και επιβεβαίωσε χθες την άποψη μου ότι ο τύπος την κοπανάει, διότι δε θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που θεωρεί καταστροφή αλλά το εισηγήθηκε”.

Ο κ.Μεϊμαράκης σημείωσε ότι: “Τον Ιανουάριο οι πολίτες συνέκριναν τα πεπραγμένα τα δικά μας και το ωραίο ροζ συννεφάκι που έφτιαχνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως έχουμε τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά μας. Αυτά του επταμήνου πρέπει να συγκριθούν με το ροζ συννεφάκι ή τα δικά μας πεπραγμένα”.

Κατηγόρησε επίσης τον κ.Τσίπρα ότι θεώρησε πως η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου, ότι το εσωτερικό του ζήτημα μπορεί να το φέρει σε κεντρική πολιτική σκηνή και να το λύσει με εκλογές. Επανέλαβε επίσης ότι ο κ.Τσίπρας πάει σε εκλογές γρήγορα γιατί δεν έχουν έρθει τα ραβασάκια της εφορίας, του ΕΝΦΙΑ και γιατί όσοι πάνε σε ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν ακόμη πληρώσει το 23%.

Ανέφερε ότι η ΝΔ με επιστολή της έθεσε το ζήτημα της φορολόγησης των ιδιωτικών σχολείων με 23% στην Κομισιόν, η οποία επιβεβαίωσε ότι υπάρχει οδηγία για τη μη φορολόγησης της παιδείας και ζήτησε και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση έστω τελευταία στιγμή με ΠΝΠ να το αλλάξει.

Παρά τη σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ.Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως δεν απέκλεισε κανένα σενάριο για την επόμενη ημέρα σε ερώτημα για τις πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες: “Θα κάνουμε ό,τι μας πει ο λαός αναλύοντας την ψήφο του και το αποτέλεσμα”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ