22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Με άγριες διαθέσεις την Πέμπτη οι αγρότες στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Toυ Αλέξανδρου Μπίκα

Ημέρα – ορόσημο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι η ερχόμενη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, καθώς αντιπρόσωποι της πρωτοβουλίας θα μεταβούν στην Αθήνα για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ενώ την ίδια ημέρα ραντεβού στις 11 το πρωί έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, ενώ και η συντονιστική επιτροπή των «ανεξάρτητων μπλόκων της Πελοποννήσου» συμμετέχει στην προειδοποιητική διαμαρτυρία, που σχεδιάζουν πανελλαδικά οι αγρότες την ίδια ημέρα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στη Λακωνία και την Αρκαδία έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, για τις 11.00 το πρωί της Πέμπτης, έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη και από το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στην ανακοίνωση-πρόσκληση για συμμετοχή στην κινητοποίηση οι αγροτικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι «το μήνυμά μας πρέπει να είναι ηχηρό και να φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, γιατί από τους σημερινούς διαχειριστές δεν περιμένουμε πολλά.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι με πρόχειρα νομοσχέδια δεν λύνονται τα χρόνια προβλήματα του αγροτικού κόσμου» και καλούν να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους κι άλλες επαγγελματικές τάξεις. Επιπλέον, καλούν τους βουλευτές «να σκεφτούν πολύ, πριν βάλουν την υπογραφή τους» στο νομοσχέδιο που αφορά τη φορολογία και το ασφαλιστικό των αγροτών.

Δυναμώνει η Κουλούρα

Προστίθενται συνεχώς δυνάμεις στον κόμβο της Κουλούρας, όπου εξακολουθούν να έχουν για έκτη συνεχή ημέρα παρατεταγμένα τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας -από την Πρωτοβουλία Αγροτών και την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. Μάλιστα, αντιπροσωπεία γεωργοκτηνοτρόφων από την Ημαθία θα μεταβεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στην Αθήνα για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ενώ την ίδια ημέρα ραντεβού στις 11 το πρωί έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο.

Σημειωτέον ότι μικρή χρονική αναβολή, για την ερχόμενη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, δόθηκε στο ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, που είχε ζητήσει, για το πρωί της Δευτέρας, 26 του μήνα, η αντιπροσωπεία των γεωργοκτηνοτρόφων, από την Ημαθία, οι οποίοι παραμένουν για 6η ημέρα στον κόμβο της Κουλούρας, στο πλάι του δρόμου επί της Εγνατίας οδού.

Όπως τόνισε στο Agronews ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βεροίας κ. Τάσος Χαλκίδης, υπήρξε ενημέρωση από το γραφείο του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι ο υπουργός θα λείπει από την Αθήνα για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καβάλα και ως εκ τούτου η συνάντησή μαζί του θα μπορούσε να γίνει το πρωί της Πέμπτης.

«Αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο θα μεταβεί αντιπροσωπεία μας, το πρωί της Πέμπτης, για να τον ενημερώσουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στο να φορολογηθούμε με έναν δίκαιο και λογικό τρόπο, αλλά και για να τον προειδοποιήσουμε ότι με τα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλλουν οι αγρότες θα σβήσουν, δεν θα μείνει κανείς στην ύπαιθρο για να καλλιεργεί τη γη», εξήγησε ο κ. Χαλκίδης.

Αποκάλυψε ακόμη πως από την πλευρά των παραγωγών επιχειρείται προσπάθεια «να κλείσουμε κι ένα ραντεβού με τον κ. Κατρούγκαλο, γιατί εάν ισχύουν όσα ψιθυρίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι ο ΟΓΑ θα υπαχθεί, τελικά, στο ΙΚΑ τότε η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο, καθώς ήδη πάνω από το 40% – 50% των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ δεν μπορούν να καταβάλουν τις σημερινές εισφορές». Από το γραφείο του υπουργού Εργασίας, πάντως, δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση για το αν και πότε μπορεί να οριστεί αυτή η συνάντηση με τους παραγωγούς της Ημαθίας.

Κινητοποίηση την Πέμπτη

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη, την ώρα που θα γίνεται η συνάντηση με τον κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, στον κόμβο της Κουλούρας, με τη συνδρομή και αγροτών από τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη και την Πέλλα, όπως και αυτοδιοικητικών, εμπόρων και εργαζομένων του νομού, να οργανωθεί μεγάλη κινητοποίηση ως μοχλός πίεσης, είτε με συμβολικό αποκλεισμό για κάποιες ώρες της κυκλοφορίας πάνω στην Εγνατία Οδό, είτε με πορεία των μηχανημάτων μέσα στην πόλη της Βέροιας. «Από εκεί και πέρα, θα δούμε τι θα κάνουμε σε γενική συνέλευση η οποία στην όποια απόφασή της θα λάβει υπόψη της και τα αποτελέσματα από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βεροίας.

Στο Παγκρήτιο οι Κρητικοί

"google ad"

Ραντεβού την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις αποφάσεις της συντονιστικής αγώνα του αγροτικού κόσμου του νησιού.

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Κρήτη θα συναντηθούν στο χώρο έξω από το Παγκρήτιο κι εκεί θα αποφασίσουν τη μορφή της κινητοποίησής τους. Είναι πολύ πιθανό να κινηθούν στην πλατεία Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, που παραδοσιακά «φιλοξενεί» τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Ανάλογα με τον κόσμο που θα έχουμε, θα αποφασίσουμε τη μορφή και τη διάρκεια του συλλαλητηρίου» λέει ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης και προσθέτει: «Το συλλαλητήριο έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Θα υπάρξει συνέχεια σε συνεργασία με συναδέλφους μας από την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι πολύ πιθανόν να συγκεντρωθούμε όλοι στην Αθήνα».

Λόγω του συλλαλητηρίου θα αναβληθεί η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα των αγροτών έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους η Περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι του νησιού, τα εργατικά κέντρα, οι εμπορικοί σύλλογοι και διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις.

Με κλειστές υπηρεσίες στο πλευρό των αγροτών η Ένωση Ηρακλείου

Από 29 Οκτωβρίου κλειστές οι υπηρεσίες της Ένωσης Ηρακλείου, για στήριξη του αγώνα των αγροτών.

Πιο αναλυτικά, με ανακοίνωσή της η Ένωση Ηρακλείου αναφέρει τα εξής: 

«Στο πλαίσιο για τη στήριξη των αγροτών ενάντια στα μέτρα που εξοντώνουν τον πρωτογενή τομέα και εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Ένωσης Ηρακλείου ΑΕ ομόφωνα αποφάσισε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών της ΈΝΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλο τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό κόσμο να συμμετέχει μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 29 του μήνα. Αρνούμαστε να γίνουμε καταναλωτές των εισαγόμενων υπολειμμάτων των πλούσιων χωρών της Ευρώπης. Ενωμένοι θα παλέψουμε για τη γη των πατεράδων μας και των παππούδων μας, δεν θα τους αφήσουμε να ρουφήξουν τον ιδρώτα μας γατί το χρωστάμε στα παιδιά και στους προγόνους μας».

Δείτε το βίντεο εδώ:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=gxpPykSqCfU”]

agronews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ