16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με απόλυτη επιτυχία η “Συναυλία της Ελπίδας” στα Χανιά

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες Χανιώτισσες και Χανιώτες γέμισαν προχθές, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, για να παρακολουθήσουν τη φιλανθρωπική «Συναυλία της Ελπίδας» που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με το Επίτιμο Προξενείο της Σλοβακικής Δημοκρατίας και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο Σλοβάκος, χαρισματικός μουσικός και ερμηνευτής, Maros Bango, ο οποίος αποτελεί ζωντανή απόδειξη της θέσης, πως, όταν η ανθρώπινη θέληση για δημιουργία και πρόοδο είναι αρκετά δυνατή, δεν εμποδίζεται από κανενός είδους δυσκολία.

Ο Maros, μας χάρισε με την ξεχωριστή φωνή του, στιγμές συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης, ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες της Διεθνούς Κλασικής Σκηνής, και έκλεισε τη βραδιά, τραγουδώντας σε καλά ελληνικά το «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», του Μίκη.

Στο πλευρό του, η σύζυγός του Αλεξάνδρα, με την οποία ίδρυσαν, το 2006, τον φιλανθρωπικό πολιτιστικό σύλλογο Ambrelo, που έχει ως κύριο στόχο την ομαλή ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ανθρώπων με αναπηρία.

Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, πολλοί εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών των Χανίων, όπως και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων ΑμεΑ της Κρήτης, και την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης και ο Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Κρήτη, κ. Σταύρος Πατεράκης.

Τα έσοδα της «Συναυλίας της Ελπίδας» θα διατεθούν, μέσω του Σωματείου ΑμεΑ Χανίων, στα Ιδρύματα της Πόλης μας, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΜΕΑ, και ΚΗΦΑΠ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ