17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Με διαδηλωτές και ΜΑΤ και με μαζικές αποχωρήσεις συμβολαιογράφων, λήξη αποχής και έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από Τετάρτη

Ημερομηνία:

Παρουσία των ΜΑΤ και εν μέσω διαμαρτυριών πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων, οι οποίοι τελικά αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς.

Συνεπώς, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι 18 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί την προσεχή Τετάρτη.

Την παραίτησή τους υπέβαλαν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και αποχώρησαν στη διάρκεια της συνέλευσης.

Πώς ψήφισαν

Ειδικότερα, κατά την γενική συνέλευση διά ανατάσεως των χειρών:

1) 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των τριών υπουργών, β) άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

2) 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της λήξης της αποχής, χαρακτήρισαν όμως «άτυπη» τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης, και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γενική συνέλευση

3) 36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

4) 37 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η επόμενη γενική συνέλευση των συμβολαιογραφικών συλλόγων τοποθετείται στις αρχές Φεβρουαρίου.

Διαμαρτυρίες

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης και τη λήξη της αποχής οι παριστάμενοι έξω από το κτίριο με συνθήματα τάχθηκαν κατά των πλειστηριασμών και κατά της λήξης της αποχής των συμβολαιογράφων.

Οι συγκεντρωμένοι, που βρίσκονταν εκεί από την έναρξη της διαδικασίας, φώναζαν συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αλλά και συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ έκαναν λόγο για «μαυραγορίτες».

Παρόντες στη διαμαρτυρία ήταν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"google ad"

Μικροένταση σημειώθηκε όταν ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους, ανάμεσά τους ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο των γραφείων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου στην οδό Γενναδίου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν.

«Οι συμβολαιογράφοι Αθηνών συνεδριάζουν ύστερα από πρόσκληση του υπόδικου προέδρου τους κ. Ρούσκα προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα σπίτια των πολιτών. Η συνέλευση φυλάσσεται από ΜΑΤ. Αυτό δεν είναι ομαλή συνθήκη μιας Δημοκρατίας» σχολίασε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Έξω από τα γραφεία του συλλόγου | EUROKINISSI//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο συντονισμός ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις «Πλειστηριασμοί STOP», το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και το ΕΠΑΜ.

Την περασμένη Πέμπτη η συνέλευση είχε αναβληθεί λόγω μη απαρτίας, ενώ ένταση είχε δημιουργηθεί, καθώς διαδηλωτές αποδοκίμασαν τους συμβολαιογράφους.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...