20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Με εντολή Εισαγγελέα έλεγχοι και στα Ληξιαρχεία της Κρήτης για τυχόν… παράνομες υιοθεσίες

Ημερομηνία:

Μετά από εντολή της Εισαγγελέως κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη, σε όλα τα Ληξιαρχεία της χώρας διενεργούνται ή θα διενεργηθούν άμεσα έλεγχοι με αφορμη την υπόθεση της μικρής Μαρίας
Έτσι και στην Κρήτη θα γίνουν έλεγχοι για την έκδοση πιστοποιητικών γέννησης και καταχώρησης προσώπων από τα Ληξιαρχεία.
Σύμφωνα με το “Βήμα” η εισαγγελέας, με κατεπείγουσα εντολή, διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, από όλες τις εισαγγελίες της χώρας, με σκοπό να ελεγχθούν όσες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης παιδιών, έχουν συνταχθεί με βάση υπεύθυνες δηλώσεις, από 1ης Ιανουαρίου 2008.

Διατάσσει επίσης να ερευνηθεί – σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις – αν αυτές είναι αληθινές, και αν όχι, οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές να ενεργήσουν τα νόμιμα, ανακοινώνοντας, ταυτοχρόνως, τα αποτελέσματα και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Από τα δημοσιεύματα του Τύπου», τονίζει στην παραγγελία της η εισαγγελέας, «προκύπτει ότι η υπόθεση που αφορά την ανήλικη Μαρία (σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης, με ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις), δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, αλλά ενδέχεται να έχει λάβει χώρα, και σε άλλες περιοχές της επικράτειας. Τούτο οφείλεται πιθανώς στο γεγονός της ευχέρειας που έχει δώσει ο νομοθέτης, να καταχωρούνται γεννήσεις παιδιών και με υπεύθυνες δηλώσεις», εκτιμά η κυρία Κουτζαμάνη.

«Θα ήταν χρήσιμο», προσθέτει η εισαγγελέας, απευθυνόμενη στους προϊσταμένους όλων των Εισαγγελιών της χώρας, «να ερευνήσετε σε σχέση προς τα παιδιά, για τα οποία συντάχθηκαν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης τους, με ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, αν έχουν γίνει αξιόποινες πράξεις, όπως εμπορία ανθρώπων (άρθρο 323 του Ποινικού Κώδικα), αρπαγή  ανηλίκων (άρθρο 324 του Π.Κ.), παράνομες υιοθεσίες ή έχουν χρησιμοποιηθεί οι συγκεκριμένες ληξιαρχικές πράξεις για παράνομη είσπραξη επιδομάτων».

Ζητεί, τέλος, να διενεργηθεί επείγουσα έκτακτη επιθεώρηση των ληξιαρχικών βιβλίων γεννήσεων όλων των ληξιαρχείων για πράξεις που καταχωρήθηκαν με υπεύθυνες δηλώσεις για το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο του 2008 έως και σήμερα.

CretePlus.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...