22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Με ικανοποιητική συμμετοχή το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με ικανοποιητική συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/4 το μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά.

Από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώνονταν στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας μαθητές από σχολεία της Πόλης αλλά και της Υπαίθρου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από μαθητές και διαγωνισμό γκράφιτι με θέμα «Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια,πόλεμο και φασισμό».

Έπειτα το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση των εργασιών από το 4ο Μαθητικό Πανελλαδικό Διαγωνισμό της ΚΝΕ με θέματα όπως η συμμετοχή των γυναικών στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες παρουσιάζοντας έτσι πίνακες σε μορφή κολλάζ της Βάσως Κατράκη.Στην κουβέντα που ακολούθησε απασχόλησαν ζητήματα όπως ποια είναι η διαφορά της ισοτιμίας και του φεμινισμού, ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των μεταναστριών, ποια είναι τα αίτια που γεννούν την αδικία.Η ομάδα project με θέμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά παρουσίασε το τραγούδι rap που έγραψαν με μεράκι οι μαθητές με τίτλο “Ναρκωτικά…Είναι ελευθερία να ψάχνεις την φυγή;”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης οι μαθητές συμμετείχαν και στο Παιχνίδι Άκου τι Είπαν οι μαθητές,όπου άνοιξε η συζήτηση για το πώς μπορούν να συντονίσουν και να οργανωθούν οι μαθητές του Νομού,τι αγώνας χρειάζεται σήμερα για να καταφέρουμε να έχουμε ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα και επίδειξη breakdance από τους ZNC,με τους μαθητές να τραγουδούν μαζί με τους PMS και τους CoretheBand.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ