21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Με καθυστέρηση 25 ημερών, πιστώνεται το βοήθημα των 2.000 ευρώ στους πυρόπληκτους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν να πιστώνεται στους λογαριασμούς των πυρόπληκτων φοιτητών τα πρώτα χρήματα του βοηθήματος των 2.000 € από το Υπουργείο Παιδείας. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουν πάρει το βοήθημα όλοι οι πυρόπληκτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθούν σε νέο ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Η καταβολή του βοηθήματος ξεκίνησε 25 μέρες μετά τη φωτιά,  μετά τις διαμαρτυρίες των φοιτητών και τα κολλήματα που παρουσιάστηκαν ως προς την έκδοση των σχετικών ΦΕΚ. Για το θέμα υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Υπουργείου Παιδείας το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως τα χρήματα είχαν πιστωθεί στο Πανεπιστήμιο από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ομόφωνα αποδεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στην συνεδρίαση της Δευτέρας 24ης Σεπτεμβρίου, η πρόταση του δημάρχου να δοθεί βοήθημα, ύψους 1.000€ σε κάθε πυρόπληκτο φοιτητή που διέμενε στην εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης, μία διαδικασία όμως η οποία καθυστερεί, λόγω γραφειοκρατικών και νομικών διαδικασιών.

Όσον αφορά την μεταστέγαση των πυρόπληκτων φοιτητών, μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει βρεθεί ξενοδοχείο, προκειμένου να μεταφερθούν οι 69 από τους 92 δικαιούχους φοιτητές, όπως είχε ανακοινώσει στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Ζέρβας.

Επίσης, σε ένα μήνα θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, προκειμένου να μπουν και οι υπόλοιποι φοιτητές ενώ από 1 Ιανουαρίου θα εξασφαλιστεί η στέγαση και των 120 φοιτητών μαζί με τους πρωτοετείς.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Υπεράκτια αιολικά στην Κρήτη: “Τρέχει” το ΥΠΕΝ τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς

"Έχουν αποκλιμακωθεί οι αντιδράσεις που είχαν αρχικά διατυπωθεί από...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...