19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές εκδηλώσεις της Κίνησης Πολιτών «Δυναμική Ελλάδα»

Ημερομηνία:

Στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, στην Αθήνα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και τα Ιωάννινα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, οι αίθουσες του ξενοδοχείου Galaxy, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του  ξενοδοχείου Grand Serai, αντίστοιχα, ήταν κατάμεστες με πολίτες που εκδήλωσαν αμείωτο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια των εισηγήσεων των ομιλητών και συμμετείχαν ενεργά στο διάλογο που ακολούθησε.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην εκδήλωση του Ηρακλείου ο Γιώργος Κοντάκης, (αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης) περιέγραψε τους στόχους της «Δυναμικής Ελλάδας» ως κίνησης πολιτών που στοχεύει στην κατάθεση και την προώθηση νέων ιδεών και προτάσεων για το μέλλον της χώρας.

Οι Γιώργος Γιάννος (φοιτητής) και ο Μηνάς Καλογεράκης (νέος επιχειρηματίας) παρουσίασαν τις απόψεις της «Δυναμικής Ελλάδας» για μια διαφορετική παιδεία με στόχο την ουσιαστική μόρφωση και την μέσω αυτής αλλαγή των νοοτροπιών του συντεχνιασμού, του κρατισμού και της απουσίας κοινωνικής ευθύνης.

Ο Λευτέρης Πετράκης (νέος επιχειρηματίας) περιέγραψε τις αναγκαίες αλλαγές για μία νέα καινοτόμο επιχειρηματικότητα βασιζόμενη στο φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την επιστήμη.

Ο Ηλίας Μόσιαλος (καθηγητής στο London School of Economics) ανέλυσε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που απαιτούνται στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία και στο κοινωνικό κράτος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...