20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών η “Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού” στον Δήμο Χανίων | Φωτός

Ημερομηνία:

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των επισκεπτών της πόλης μας στις δράσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία εορτάζεται σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 23/9/2016 με τη φωτογραφική έκθεση για τα σπήλαια και την ενδοχώρα των Χανίων, με θέμα: “Αυτό το μέρος, που φαντάζει σκοτεινό, βαθύ κι επικίνδυνο..”. Η έκθεση, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, πραγματοποιήθηκε στην Κρήνη της Σπλάντζιας, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων,  υπό την  επιμέλεια του Κων/νου Πρώιμου.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/9/2016 η πεζοπορική διαδρομή από το Γουβερνέτο έως το Σταυρό Ακρωτηρίου. Στη διαδρομή συμμετείχε και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, Γεωργία Αποστολάκη – Σαρικάκη.

Σήμερα, Τρίτη 27/9/2016, με αφορμή την άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Δήμος Χανίων διοργάνωσε μουσικοχορευτική εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά.  Η υποδοχή των επισκεπτών έγινε με κρητική παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα του Νεκτάριου & Ευτύχη Κωστάκη, παραδοσιακά εδέσματα, ενώ πολλοί από τους τουρίστες χόρεψαν μαζί με τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Χανίων “Ο Ψηλορείτης”.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στο πλαίσιο της “Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού” προέβη σε έκπτωση 10%, μόνο για τους τουρίστες, που έκαναν αγορές από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας.

Αύριο, Τετάρτη 28/9/2016, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Αρχαία Απτέρα για το Ειδικό Γυμνάσιο, καθώς ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού έχει ως ειδικό θέμα «Τουρισμός για όλους – Προωθώντας την καθολική προσβασιμότητα».

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαρβάρα Περράκη, τονίζει ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο ψυχαγωγία και διασκέδαση αλλά αποτελεί δικαίωμα του σύγχρονου ανθρώπου. “Χρειαζόμαστε ανθρώπους, που θα αγαπήσουν την πόλη μας και θα αντιληφθούν την αξία του κρητικού πολιτισμού», επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι οι φετινές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων αποτέλεσαν ευκαιρία για καλύτερη γνωριμία με την ενδοχώρα και τις ομορφιές του τόπου μας.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων και του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...