18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Παλιό Λιμάνι – Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών που γέμισαν το παλιό λιμάνι και ήλιο πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στην πόλη των Χανίων.

Περίπου 20 κολυμβητές βούτηξαν για το Σταυρό τέσσερις φορές, με τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό να προσφέρει δώρα σε αυτούς που τον έπιαναν.

Να σημειώσουμε ότι στην τελετή του αγιασμού το παρών έδωσε και πλήθος επισήμων, μεταξύ άλλων η βουλευτίνα Χανίων κ. Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, πολιτευτές. Ξεχώρισε και η παρουσία του πρώην βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Δείτε φωτογραφίες από τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων:

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σταυρός κατά τη δεύτερη ρίψη του στη θάλασσα έσπασε, δίχως αυτό να σταματά τον Μητροπολίτη από το να τον πετά ξανά στη θάλασσα.

"google ad"

Δείτε φωτογραφίες από τη πομπή προς το Παλιό Λιμάνι Χανίων:

Τον Σταυρό έπιασαν οι Στέλιος Κουκοράκης, Μάριος Γορνιεζάκης και Μενέλαος Παντελάκης.

Δείτε φωτογραφίες από τον Αγιασμό των Υδάτων:

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η δοξολογία των Θεοφανίων στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων ενώ με πομπή ιερείς, επίσημοι και απλοί πολίτες κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου έγινε η ρήψη του Σταυρού.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...