20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Με πολύ Κρήτη το βιβλίο “Μια Ζωή Γεμάτη” του Φοίβου Ιωαννίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Ο πολιτικός, κοινωνικός αγωνιστής και νομικός, Φοίβος Ιωαννίδης με αφορμή το βιβλίο του «Μία Ζωή Γεμάτη» με πλούσια βιογραφικά στοιχεία αλλά και ντοκουμέντα για πρόσωπα και καταστάσεις της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της Ελλάδας και του κοινωνικού της status, με πολύ Κρήτη στις αναφορές του, από τις εκδόσεις «Καστανιώτη», μίλησε σήμερα στον 98.4.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης ξεκίνησε την αναφορά του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που σήμερα συμπληρώνονται 24 χρόνια από τον θάνατο του, παραθέτοντας άγνωστες πτυχές της ηγετικής του φυσιογνωμίας.

Ταυτόχρονα, αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσαν οι αναφορές του , με αφορμή το βιβλίο του, σε φυσιογνωμίες και γεγονότα, που διατρέχουν μία περίοδο από τα χρόνια του μεσοπολέμου, την Κατοχή και τα μετεμφυλιακά χρόνια, την περίοδο του πρώτου και δεύτερου Ανένδοτου, την δικτατορία αλλά και την περίοδο της μεταπολίτευσης .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...