20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Χανίων, εντατικοποίηση ελέγχων για το κάπνισμα – Πρόστιμα από 500 έως 10.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή τη Αντιπεριφέρεια Χανίων, υπενθυμίζει την ύπαρξη σχετικού νόμου ενάντια στο κάπνισμα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους και προαναγγέλλει εντατικοποίηση ελέγχων.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με τον Νόμο 3730/2008 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί με τον Νόμο 3868/2010 ορίζεται ότι από 01-09-2010 Απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους

(α) σε όλους τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας …(β) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος …

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 50 έως 500 €. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών που ανέχεται την παραβίαση της απαγόρευσης επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 €.

Από τον έλεγχο των αρμόδιων Υπηρεσιών διαπιστώνεται ότι η τήρηση της απαγόρευσης είναι πλημμελής και τα περιστατικά εντοπισμού καπνιστών εντός των χώρων αυτών τείνουν να καταστούν συχνό φαινόμενο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θέλει να υπενθυμίσει στους πολίτες και στους υπευθύνους επιχειρήσεων και φορέων την υποχρέωση τους στην τήρηση της Νομοθεσίας για την απαγόρευση του καπνίσματος και να γνωστοποιήσει ότι οι έλεγχοι των αρμοδίων Υπηρεσιών θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κοινού από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...