25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Με σεμνότητα τιμήθηκε η Μάχη του Δρομόνερου | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στον μνημείο Ηρώων στο Δρομόνερο της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών απέτισε φόρο τιμής ο Δήμος Πλατανιά στους αγωνιστές της μάχης του Δρομονέρου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο εκπαιδευτικός Γιακουμάκης Γιάννης ο οποίος αναφέρθηκε με μια μεστή ομιλία στο Ιστορικό της μάχης.

Ως γνωστόν, η μάχη του Δρομονέρου έγινε το 1896 κατά την διάρκεια των αγώνων για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού από την Κρήτη.

Προηγουμένως ειχε πάρει τον λόγο ο Δήμαρχος Πλατάνια κ Γ.Μαλανδράκης , ο οποίος, αφού χαιρέτισε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους αγωνιστές, των οποίων ο αγώνας, όπως χαρακτηριστικά είπε, συνιστά διαρκές μάθημα παιδείας.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε:

”έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία – όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως μνήμη – και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη µας για τη υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι ..”

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ‘οικοδεσπότης ‘ πρόεδρος της Τ.Κ .Ζυμβραγού κ. Σ. Ξανθουδάκης ,ο πρόεδρος Τ.Κ Π.Ρουματων κ Λ. Λουφαρδάκης και ο πρόεδρος Τ.Κ. Κακοπέτρου κ. Ν.Τσιχλάκης. Επίσης εκπρόσωποι φορέων της περιοχής καθώς και αρκετοί κάτοικοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ