18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας η ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Ημερομηνία:

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Το νομοσχέδιο υπερψήφισε επί της αρχής, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, και από η Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ναζιστικό μόρφωμα.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, απέσυρε τη δεύτερη παράγραφο του άρθρο 40, που αφορούσε σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για περιπτώσεις επιχειρήσεων οι οποίες τα παλαιότερα χρόνια εντάχθηκαν σε αναπτυξιακά προγράμματα και έχουν εκκρεμότητες με πλαστά ή παράτυπα τιμολόγια. Η ΝΔ εξέφρασε ενστάσεις για τη ρύθμιση, ενώ η ΔΗΣΥ, δια του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, είχε δηλώσει ότι θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Γ. Δραγασάκης, απέσυρε τη συγκεκριμένη παράγραφο σημειώνοντας πως θα προχωρήσει σε περαιτέρω διαβούλευση και δήλωσε ότι «θέλουμε μια ευρύτερη πλειοψηφία και συναίνεση για να την επικυρώσουμε». «Επισημαίνω απλώς σε όσους την καταψηφίσουν ότι ενδεχομένως αυτό να έχει κάποιες συνέπειες, τις οποίες μετά θα τις βρείτε μπροστά σας», προσέθεσε ο Γ. Δραγασάκης, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αντιπολίτευσης και πάντως ανέφερε ότι από το άρθρο 40 «θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους την πρώτη παράγραφο που αυστηροποιεί τα πρόστιμα». Και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας είπε προς τη ΝΔ ότι οι περιπτώσεις αυτές αφορούν την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο.

Περαιτέρω, η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας του υπουργού Οικονομικώn, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις που αφορούν στη σύμβαση παραχώρησης για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Η ψηφοφορία, θα διεξαχθεί στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ