21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Με τον Πολάκη κολάει, με τον Μητσοτάκη δεν κολάει – Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει, κύριε πρωθυπουργέ

Ημερομηνία:

Για πολλά τον κατηγορούν τον Χανιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη αλλά έχει και τα δίκια του.

Ας πούμε η κυβέρνηση έβγαζε ανακοινώσεις όλο οργή επειδή ο Χανιώτης βουλευτής και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην αυτοψία που πήγε να κάνει στο νοσοκομείο “Σωτηρία” έβγαλε για 2 λεπτά τη μάσκα για να μιλήσει σε αυτόν που τραβούσε με την κάμερα για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Σημειώνουμε ότι ο κ. Πολάκης ήταν απολύτως μόνος του έξω από την αίθουσα όπου νοσηλεύονταν ασθενείς, όμως αυτο δεν εμπόδισε, κυρίως μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατια να λοιδωρήσουν τον πρώην Υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και θα το δεχόμασταν αυτό αν δεν επικρατούσαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί, λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα και με φωτογραφία που δημοσίευση το “Documento” ο Χανιώτης πρωθυπουργός έσπευδε να βγάλει φωτογραφία αγκαλιά με 5 ακόμα άνδρες, χωρίς μάσκα ή κανένα μέτρο προστασίας στην Πάρνηθα.

Όμως, τώρα, η πλειοψηφια των μέσων σιώπησε. Γιατι; Ποιος έχει πιο μεγάλη ευθύνη για το μη σεβασμό των μέτρων; Ένας πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ή ο πρωθυπουργός της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Βεβαίως, το να αποτελείς ως πολιτικός κακό παράδειγμα, δε μπαίνει στο ζύγι, όμως εδώ μιλάμε για τον πρωθυπουργό της χώρας.

Όπως κι αν το πάρεις, είναι προκλητικό, τη στιγμή που καθημερινά έχουμε 100 νεκρούς και μέσα στο Νοέμβρη πλησιάσαμε τους 2.000 νεκρούς στη χώρα και κουνάς διαρκώς το δάκτυλο της ατομικής ευθύνης προς τους πολίτες, εσύ ως πρωθυπουργός να κυκλοφορείς αμέριμνος και να βγάζεις φωτογραφίες αγκαλιά με 6 ακόμα ανθρώπους χωρίς μάσκα.

Αλλά αυτή η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση σπέρνει σύγχυση σε μια σειρά τομείς.

Τι να πούμε για τη στάση της στο ζήτημα των διαδηλώσεων με τις οργουελικές δηλώσεις Χρυσοχοϊδη περί διαδηλώσεων και δρόμων που σπέρνουν τον ιό τις οποίες πριν λίγες ημέρες έσπευσε να αναιρέσει λέγοντας ότι “ο ιος δεν κολά σε εξωτερικούς χώρους”.

Ή, τι να πούμε για τις κουτοπόνηρες τακτικές για τη δημιουργία εντύπωσης περί μείωσης των κρουσμάτων, τις οποίες τακτικές δυστυχώς ασπάστηκε η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, όπου η μείωση των κρουσμάτων δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά μείωση του αριθμού των τεστ για κρούσματα. Τα 1.000 χθεσινά κρούσματα αποτυπώθηκαν με τη διεξαγωγή μόλις του 1/3 των τεστ που πραγματοποιούνταν τις προηγούμενες ημέρες.

Όλα αυτά προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και σπέρνουν αμφιβολία τόσο για την πολιτική ηγεσία αλλά και για τους επιστήμονες που φαίνεται ότι συμμετέχουν σε πολιτικαντισμούς που αποτυπώνουν την εντύπωση ότι η πολιτεία αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ηλίθιους και χαχόλους.

Είναι ηλίθιοι οι πολίτες ή η κυβέρνηση φέρεται ηλίθια και επικίνδυνα;

Σε οποιαδήποτε περιπτωση, καλό θα είναι η κυβέρνηση που απαιτεί από τους πολίτες σοβαρότητα και υπευθυνότητα να φέρεται σοβαρά και να αναλαμβάνει την ευθύνη που της αντιστοιχεί.

Γιατί πλέον, είναι ξεκάθαρο ακόμα και στον πιο βαμμένο νεοδημοκράτη, ότι το πλοιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπάζει από παντού, με πρώτο και κύριο υπεύθυνο τον καπετάνιο του καραβιού Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...