15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με τον πρωθυπουργό συναντάται η Επίτροπος Περιφ. Πολιτικής Κ. Κρέτσου – Από Τρίτη στην Κρήτη για τριήμερη επίσκεψη

Ημερομηνία:

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 9.30 πμ, με την Επίτροπο, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ, κα Corina Crețu.  Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, είδε τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξανδρο Χαρίτση.

Την Τρίτη, θα συναντηθεί επίσης στις 10.30 το πρωί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Την Τετάρτη το πρωί η Επίτροπος θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητή Κώστα Φωτάκη. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα παρουσιάσει εισήγηση στη Συνάντηση Εργασίας της Ομάδας Ειδικών σε θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Ερευνητικής Πολιτικής με αντικείμενο την “επίδραση των στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης σε θύλακες αριστείας και την περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της Επιτροπής RIS της ΕΕ”. Το απόγευμα της Τετάρτης, η Κ. Κρέτσου θα είναι η κεντρική ομιλήτρια σε Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα “Επενδύσεις για Περιφερειακή Ανάπτυξη: ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ”. Το Συνέδριο οργανώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης (ώρα 19.00, Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο).

Την Πέμπτη, η Επίτροπος θα επισκεφθεί έργα στην περιοχή του Ηρακλείου που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την Ε.Ε., συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις

«Σε αυτή την επίσκεψη θα επικεντρωθούμε στις ενέργειες, που εμείς ως Επιτροπή και οι Ελληνικές αρχές μπορούμε να αναλάβουμε για να ανοίξουμε τον δρόμο προς ένα μέλλον ευημερίας για τη χώρα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών μου με ενδιαφερόμενους φορείς σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο θα είναι η συμβολή τόσο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, καθώς και του Eπενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Θα συζητήσουμε επίσης τον επείγοντα χαρακτήρα της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε» δήλωσε η Επίτροπος Κρέτσου πριν από την επίσκεψή της.

«Κατά την περίοδο 2014-2020 είναι έτοιμα να εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία πάνω από 35 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Με πρωτοβουλία του Προέδρου Γιούνκερ, η Επιτροπή παρουσίασε τον Ιούλιο σειρά προτάσεων για να βοηθήσει την Ελλάδα να επωφεληθεί πλήρως από το κονδύλια της ΕΕ. Τα εν λόγω εξαιρετικά μέτρα αποτελούν ισχυρό μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης αλλά θα καρποφορήσουν μόνο εάν οι έλληνες εταίροι μας πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να εξασφαλίσουν την επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη και σε μια ανάκαμψη διαρκείας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ