15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με το βλέμμα στο μέλλον η έξοδος της χώρας από την κρίση

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Χρυσόγελος συμμετείχε σε εκδηλώσεις στο Στρασβούργο  προς τιμή του Ρεθύμνου και της κρητικής παράδοσης. Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Στρασβούργο, όπου το Ρέθυμνο φιλοξενήθηκε από την αλσατική πόλη ως μέρος μιας προωθητικής καμπάνιας για την πολύπλευρη ταυτότητα της ως μια πόλη πολιτισμού, τουρισμού, παράδοσης και κρητικής-μεσογειακής διατροφής, συμμετείχε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η πόλη του Στρασβούργου που είναι η μια από τις έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και του Συμβουλίου της Ευρώπης, φιλοξένησε το Ρέθυμνο μέσω του προγράμματος “e.cité” που από το 2006 φιλοξενεί κάθε χρόνο μια Ευρωπαϊκή πόλη (Istanbul-2009, Bucharest-2010 and Gdansk-2011). Μέσω αυτού του προγράμματος, δίνουν τη δυνατότητα σε μια ευρωπαϊκή πόλη να παρουσιάζεται στο αλσατικό κοινό, αλλά και στις γειτονικές γερμανικές περιοχές, που βρίσκονται από την ανατολική πλευρά του ποταμού Ρήνου.

Στη διάρκεια του 4ημέρου 22-25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, με κύριο σημείο δράσης την Place Kleber όπου στήθηκε και το σχετικό περίπτερο με κρητικά προϊόντα, τουριστικές πληροφορίες και μια μικρή εξέδρα όπου μουσικοχορευτικά διαλείμματα συμπλήρωναν την όμορφη κρητική εικόνα. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης,  η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιωνή, παραγωγοί, καλλιτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίου κα

Ο δήμαρχος της πόλης του Στρασβούργου  Ρολάν Ριέ, σε μήνυμα του καλωσόρισε την κρητική πόλη και τίμησε με την παρουσία του την έναρξη της καλλιτεχνικής εκθέσεως που έγινε σε συνεργασία του Σύγχρονου Μουσείου Τέχνης της  Κρήτης, του Apollonia’s European Art Exchanges καθώς και του Αλσατο-Κρητικού Συλλόγου (Alsace-Crete Association).

Ο Νίκος Χρυσόγελος παραβρέθηκε στην συζήτηση στις  25 Οκτωβρίου το απόγευμα, που ακολούθησε την εναρκτήρια εκδήλωση της αρχαιολογικής  έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο MISHA (Inter-university Institution of Human Sciences – Alsace), του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου καθώς και στις εκδηλώσεις στις 26 Οκτωβρίου, στον χώρο που είχε διαμορφωθεί στην Place Kleber, και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με φορείς και παραγωγούς που βρίσκονταν στο περίπτερο και συμμετείχαν στην αποστολή.

Ο Νίκος Χρυσόγελος στις παρεμβάσεις και στις συζητήσεις με τους συμμετέχοντες στην αποστολή υποστήριξε ότι  “Η έξοδος της χώρας από την κρίση θα γίνει με το βλέμμα στο μέλλον κι όχι στο παρελθόν. Τα θετικά πολιτιστικά μηνύματα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης είναι αυτά που πρέπει να καλλιεργηθούν και να επικρατήσουν για να εξέλθουμε από αυτή την πολύπλευρη κρίση. Επίσης, η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, ενός τρόπου παραγωγής που δε θα επιβαρύνει το περιβάλλον, θα κρατάει τον κόσμο στη περιφέρεια, θα ενώνει τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, με ένα αειφορικό μοντέλο παραγωγής-κατανάλωσης, είναι το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε και από αυτή την εκδήλωση. Συγχαίρω τους πολίτες του Ρεθύμνου δια του δημάρχου τους και τους καλώ να εντείνουν τις προσπάθειες που η Κρήτη μπορεί να καταβάλει ως ένα σημαντικός νησιωτικός προορισμός τουρισμού, πολιτισμού και τέχνης της Μεσογείου.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ