15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Με το πάτημα ενός κουμπιού

Ημερομηνία:

Του Νίκου Τζάρα

Ανάμεσα σε γκουρμέ συνταγές μαγειρικής, διαγωνισμούς ταλέντων στο χορό στο τραγούδι την μίμηση, την Eurovision, σε συζητήσεις για μέτρα και αντίμετρα, ντοκυμαντέρ για την άγρια φύση, εκπομπές μόδας και οι άνευ νοήματος και περιεχομένου συζητήσεις για το τέλος των μνημονίων για τους φόρους ,τις μειώσεις συντάξεων, τα σάντουϊτς που θα μοιράζονται στα σχολεία, τον ΕΝΦΙΑ,τις αυξήσεις των εισφορών ,τους βιασμούς, τους φόνους, τις ληστείες τις πτώσεις των ελικοπτέρων, το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, την αντιπαράθεση στην βουλή, τις πορείες των συμβασιούχων, τα κόκκινα δάνεια καλούμαστε να διαμορφώσουμε άποψη για την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της χώρας και να αντιπροτείνουμε λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που την απασχολούν και να δράσουμε.

Με αυτούς τους όρους ,όρους συσκότισης δεν υπάρχει φώς και ελπίδα.

Στο καθεστώς συσκότισης των ΜΜΕ η πρώτη απάντηση βρίσκεται στο πάτημα ενός κουμπιού. Το κλείσιμο του κουτιού. Μπορούμε και χωρίς αυτό. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Να ξαναβρεθούμε επί της ουσίας. Για κουβέντα και ανταλλαγή. Για στοχασμό και αναστοχασμό. Για εκδηλωτικές χειρονομίες εκφραστικές συναισθημάτων, εκφραστικές της ανάγκης να επικοινωνήσουμε να συναποφασίσουμε για τα μικρά και καθημερινά που θα συγκροτήσουν τα μεγάλα.

Την ώρα που οι γδάρτες των ονείρων μας θα μονολογούν ασύστολα στα κανάλια εμείς μπορούμε να τους χαλάσουμε το πάρτυ. Με το πάτημα ενός κουμπιού που θα στείλει τις μετρήσεις τηλεθεάσεων στο πουθενά και ταυτόχρονα ένα σαφές μήνυμα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...