13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Δεν έχομε πράμα άλλο”: 3 τσουβάλια με κοπρά στην είσοδο της Εφορίας Χανίων, για την κινητοποίηση αγροτών και εμπόρων | Φωτός

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοινή κινητοποίηση αγροτών και εμπόρων στην Εφορία Χανίων.

Εκεί, ανήρτησαν πανό και μοίραζαν φυλλάδια με τα αιτήματά τους ενώ αντιπροσωπεία τους έδωσε σχετικά ψηφίσματα στην Έφορο. Στην είσοδο της εφορίας υπήρχαν και τρία τσουβάλια με κοπρά.

“Αυτό μένει από τους κτηνοτρόφους πλέον για πληρωμή, και να το ξέρουν. Δεν έχομε πράμα άλλο να τονε δώσομε.”, είπε ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Και συνέχισε:

DSCF8433
Τα 3 σακιά με την κοπρά

“Τα αρνιά τα δίνουμε τσάμπα, δε μπορούμε να βγάλουμε ούτε τα εξοδά τονε, το γάλα το ίδιο. Σε όλη την Ελλάδα τα αρνιά τα σφάζουνε μόλις γίνουνε χρόνο και τα πετούνε. Αυτή είναι η νέα τάξη, η ευρωπαϊκή ένωση, η νέα ΚΑΠ. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε να ζούμε, με εξευτελισμό και με ανασφάλεια οικονομική. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Είμαστε συντονισμένοι με όλη την Ελλάδα, με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διεκδίκησης παρά μόνο ο αγώνας.”

Ο κ. Σταυριανουδάκης είπε ότι οι μόνοι που μπορούν να ανταπεξέλθουν είναι οι πολυεθνικές για τις οποίες η χρηματοδότηση από τις τράπεζες συνεχίζεται κανονικά:

DSCF8485
Ο πρόεδρος της Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης

“Έχουμε αποφασίσει για αγώνα μαζί με άλλους επαγγελματίες, διότι δεν είναι μόνο το αγροτικό κομμάτι που καταστρέφεται, καταστρέφονται όλοι οι μικροεπαγγελματίες και μένουν μόνο οι μεγάλες και οι πολυεθνικές που χρηματοδοτούνται και από τις τράπεζες και μπορούνε να ανταπεξέλθουνε.”

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Νίκος Βουρλάκης σημείωσε ότι διαρκώς αυτοί που καλούνται να πληρώνουν είναι οι μικροί:

DSCF8458
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Νίκος Βουρλάκης

“Δε γίνεται να είμαστε αυτοί που την πληρώνουνε συνέχεια. Δε γίνεται να μη μπορούμε να θρέψουμε τις οικογένειές μας και να μη μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στα μαγαζιά μας. Υπάρχουνε ένοχοι, να το πω έτσι. Είναι το μεγάλο κεφάλαιο, είναι οι μεγάλες πολυεθνικές. Ή φοροδιαφεύγουνε ή έχουνε μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις και ζούνε εις βάρος των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολουμένων. Το υπόμνημά μας έχει μια σειρά αιτήματα. Το βασικό είναι ότι και εμείς πρέπει να έχουμε αφορολόγητο όριο, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για εμάς τους μικρούς εμπόρους”.

Σε σχετικό κείμενο της Ενωτικής Ομοσπονδίας σημειώνεται ότι αντίπαλοι των αγροτών είναι:

DSCF8473

* Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της χώρας μας που με την ΚΑΠ, τα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών,τους «μεγαλοτσιφλικάδες» του καιρού μας, πετώντας κι άλλους πολλούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

* Το κράτος και οι κυβερνήσεις του που αδειάζει τις τσέπες μας με τους βαρείς φόρους, τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια.

DSCF8413

"google ad"

* Οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, πουλώντας πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας.

* Οι τραπεζίτες που μας καταχρεώνουν με τα υψηλά επιτόκια και τα πανωτόκια και απειλούν με κατασχέσεις των σπιτιών και των χωραφιών μας.

* Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν σαν τις ύαινες ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, σε κείμενο για τη σημερινή κινητοποίηση απαιτεί:

DSCF8499

 

Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων, έμπορων  στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.

–Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.

–Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην εκπαίδευση, στην Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, Ύδρευσης και Τηλεπικοινωνίας.

–Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ και αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

–Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους μικρούς εμπόρους και τους  αυτοαπασχολούμενους.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...