19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Με τροποποίηση της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, δυσπρόσιτα τα σχολεία του Δήμου Καντάνου

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Καντάνου ενημερώνει ότι τελικώς τα σχολεία της Καντάνου εντάσσονται στην κατηγορία των δυσπρόσιτων. Μάλιστα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση  το 2018 μόνο τρία σχολεία του Δήμου ήταν δυσπρόσιτα, ενώ σήμερα χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτα εννέα σχολεία του Δήμου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι φορείς της ΕΛΜΕ Χανίων μιλούσαν για κοροϊδία εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επειδή επισκέφθηκε την Κάντανο υποσχόμενος την χαρακτηρισμό των σχολείων ως δυσπρόσιτα ενώ με σχετική απόφαση είχε υπογραφεί η κατάργηση των δυσπρόσιτων στις 7 Αυγούστου.

Τελικώς, σήμερα, ανακοινώθηκε ότι με τροποίηση της υπ αριθμ. 133529/ΓΔ4/07-08-2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας κ. Κων/νου Γαβρόγλου, το Γυμνάσιο,  το ΕΠΑΛ, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Καντάνου ανήκουν πλέον στην κατηγορία των δυσπρόσιτων σχολείων

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με χαρά και ικανοποίηση ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου ανακοινώνει στους δημότες του την αλλαγή κατηγοριοποίησης των σχολείων της Καντάνου με την τροποποίηση της υπ αριθμ. 133529/ΓΔ4/07-08-2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας κ. Κων/νου Γαβρόγλου.

Το Γυμνάσιο,  το ΕΠΑΛ, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Καντάνου ανήκουν πλέον στην κατηγορία των δυσπρόσιτων σχολείων.

Ας σημειωθεί ότι σε σχέση με την προ του  2018 κατάσταση, που μόνο τρία (3) σχολεία του Δήμου μας ήταν δυσπρόσιτα, σήμερα πλέον χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτα εννέα (9)σχολεία του Δήμου μας!

Τα έντονα διαβήματα της Δημοτικής Αρχής,  οι συναντήσεις μας με τον Υπουργό Παιδείας,  η δυναμική στήριξη από τους Υπουργούς και τους Βουλευτές του Νομού μας, η υποστήριξη του αιτήματός μας από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και η συντονισμένη δράση μας με τους Συλλόγους Γονέων και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών  των σχολείων μας έφεραν θετικά αποτελέσματα!

Έμπρακτα η Πολιτεία αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του ορεινού μας Δήμου και ενισχύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των ακριτών  της υπαίθρου του Νομού Χανίων. Επιπλέον, αποδίδει με την παρούσα υπουργική απόφαση την πρέπουσα τιμή στον τόπο του Ολοκαυτώματος, στην Κάντανο που αποτελεί σύμβολο των αγώνων και της αντιναζιστικής πάλης του λαού μας!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...