18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Με χαλασμένο ελικόπτερο έφθασε στην Κρήτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος

Ημερομηνία:

Προς κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών – στην μορφή τουλάχιστον που είναι σήμερα – και επιστροφή των προμηθειών όπλων στα Γενικά Επιτελεία προσανατολίζεται ο νέος Υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος παράλληλα προανήγγειλε άνοιγμα όλων των φακέλλων αγορών όπλων.” ”Κατ΄αρχήν όμως, όπως είπε δίνοντας τον τόνο, θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις”.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και η αναφορά του κ. Καμμένου για βλάβη στο ελικόπτερο ΝΗ-90 που τον μετέφερε στα Ιμια και μετά στην Κρήτη.

‘Τα καινούργια ελικόπτερα ΝΗ-90, από τα οποία έχουν παραληφθεί 10 από τα 20, λειτουργούν τα δύο. Το ένα δε, με αυτό που μετέβην εγώ στην Κρήτη, έμεινε στην Κρήτη”

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένος το κόστος αγοράς των συγκεκριμένων ελικοπτέρων είναι τεράστιο και υπερβαίνει τα 670.000.000 ευρώ.

”Θα δεχτώ ποτέ εγώ να πληρώνει ο ελληνικός λαός 670 εκατομμύρια ευρώ, να παραλαμβάνουμε καινούργιο υλικό και αυτό το υλικό να μην λειτουργεί, γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουμε μία σύμβαση «καπέλο», άλλα 70 εκατομμύρια για τη συντήρηση;”είπε ανοίγοντας το κεφάλαιο ”συντήρηση”.

Και σε άλλο σημείο: ”Δεν υπάρχει «φίλοι των Γάλλων», «φίλοι των Αμερικανών» και «φίλοι των Ρώσων». Φίλοι με όλους είμαστε και στο ΝΑΤΟ στη συμμαχία είμαστε και θα παραμείνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε και θα παραμείνουμε και με τη Ρωσία έχω καλές σχέσεις.

Από εκεί και πέρα είτε είναι γαλλικό, είτε είναι ινδικό, είτε είναι αμερικανικό, δεν είναι δυνατό ποτέ να αποδεχτώ να «ματώνει» ο ελληνικός λαός, να πληρώνει του κόσμου τα λεφτά και τα υλικά αυτά να μην δουλεύουν”.

Με πληροφορίες από onalert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...