15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με 30% «καλπάζουν» οι κατασχέσεις, το 97% αφορά ποσά μικρότερα των 3.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Κατά 30% αυξήθηκαν οι κατασχέσεις σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά και το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ, δηλαδή η εφορία κυνηγά μικροοφειλέτες.

Βιομηχανία αποστολής ηλεκτρονικών κατασχέσεων έχει στηθεί στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων που καθημερινά αποστέλλει πάνω από 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατασχέσεων καθώς σε 755.806 οφειλέτες έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατάσχεση, πλειστηριασμό ακίνητου και δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού.

Σε ένα τεράστιο φοροεισπρακτικό μηχανισμό έχουν μετατραπεί το υπουργείο Οικονομικών, η γγ Δημόσιων Εσόδων και οι εφορίες προκειμένου να αποδώσει η φοροεπιδρομή έσοδα 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016. Σύμφωνα με το τεχνικό μνημόνιο, έως το Σεπτέμβρη θα πρέπει να εισπραχθούν 1,73 δισ. ευρώ και έως το Δεκέμβρη επιπλέον 2 δισ. ευρώ με την κυβέρνηση να έχει δεσμευθεί για είσπραξη του 21% των εσόδων έως το Σεπτέμβρη και του 23% έως το Δεκέμβρη.

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, ρήση που επαναβεβαιώνεται διότι τα αποτελέσματα της φοροεπιδρομής δείχνουν την οικονομική αδυναμία όσων χρωστούν. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ, το μέσο εισπραχθέν ποσό που καρπώνεται το Δημόσιο από τις κατασχέσεις λογαριασμών στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 ανέρχεται στα 530 ευρώ ανά λογαριασμό. Αναλυτικότερα, από τις περίπου 151.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το ποσό που εισέρρευσε στα ταμεία της Εφορίας, προσεγγίζει μετά βίας τα 80 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 92 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα στοιχεία του Ιούνη του 2016 έδειχναν πως συνολικά στην εφορία χρωστούν πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι, εκ των οποίων οι 1.492 εκατομμύρια οφειλέτες είναι ήδη στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και σε 755 χιλιάδες οφειλέτες έχουν προχωρήσει τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ