25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Με 4.000 συμμετοχές ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος Κρήτης – Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Mε πάνω από 4.000 συμμετοχές και με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τον μαραθώνιο σε όλη την πόλη και στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος Κρήτης.

Τα αγωνίσματα πάντως αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τις 2 το μεσημέρι.

Ο Μαραθώνιος Δρόμου ξεκίνησε στις 8 το πρωί είναι η διαδρομή του περιελάμβανε τις οδούς:

Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει παραλιακά επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 16.800μ και περίπου στο ύψος μετά το Ιστορικό Μάλεμε πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων – και η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.800μ παραλιακά επί της ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων – μέσω της γέφυρας Κλαδισού συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων – δεξιά στην Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Λίγο αργότερα, στις 9, ξεκίνησε και ο αγώνας δρόμου 10 χλμ. ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. περιελάμβανε τις οδούς:

Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 1000μ και περίπου στο ύψος της περιοχής μακρύς Τοίχος, πραγματοποιείται αναστροφή και ενώ συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων, συνεχίζει μέσω του κόμβου Κλαδισσου στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων – δεξιά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

1ος στο Μαραθώνιο δρόμο ήρθε ο Μανώλης Σηφάκης, 2ος ο Παντελής Καμπαξής και 3ος ο Χρήστος Τασιώτης από τον Αθλητικό Σύλλογο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από τις γυναίκες πρώτη ήρθε η Ευγενία Βαργεράκη.

Η διαδρομή του Μαραθώνιου είναι 42.195 μέτρα.

DSCF4415

Να σημειώσουμε ότι από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς πέρασε και η Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από τον Μανώλη Σκουλάκη, τον Απόστολο Βουλγαράκη και την Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη. Μάλιστα, έκανε την απονομή στην 1η γυναίκα νικήτρια του Μαρωθώνιου κ. Ευγενία Βεργεράκη.

Από το σημείο, πέρασε και η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάλια Βαγιωνάκη.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Μανώλης Σηφάκης είπε:

“Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου. Μαζί βγάλαμε τον αγώνα. Ότι έχω κάνει σε επιδόσεις, μαζί το πετυχαίνουμε. Ευχαριστώ και τη γυναίκα μου για τη στήριξη που μου δίνει. Κάθεται στο μαγαζί και βγάζει λεφτά κι εγώ τρέχω. Ευχαριστώ όλα τα Χανιά και τους Χανιώτες. Είναι πολύ οργανωμένοι και συνειδητοποιημένοι όσοι ασχολούνται με τον Μαραθώνιο Κρήτης, εξελίσσεται κάθε χρόνο και νομίζω ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο καλά. Θέλω να κάνω αυτό τον αγώνα για πολλά χρόνια κι ας είμαι και τελευταίος. Όπως λέει και μια παροιμία “Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς και στης τιμής το χρέος εκεί θα στέκω να πατώ κι ας είμαι ο τελευταίος”.

"google ad"

Ο Μανώλης Σηφάκης συνεχίζοντας τόνισε ότι:

“Το να τρέξεις μαραθώνιο είναι πολύ εύκολο και η απόφαση να συμμετέχεις σε ένα μαραθώνιο είναι πολύ εύκολη. Όλα τα κάνεις στην πλάκα και το θέμα είναι να το ευχαριστιέσαι. Όταν όμως έχει αντίπαλο το ρολόι και λες να κάνεις ένα καλύτερο χρόνο τότε αυτό καταντά εφιάλτη. Όταν έχεις ένα σκοπό, ότι θέλω να κάνω κάτω από τρεις ώρες, δε βγαίνει. Δε βγαίνει το άτιμο και ξενυχτάς, τα πόδια σου πονάνε σε κάθε προπόνηση, μήνες δεν κοιμάσει το βράδυ και σκέφτεσαι αυτή την ώρα και λες, “ναι μωρέ και να το καταφέρω”. Και τις πιο πολλές φορές δεν το πετυχαίνεις. Μια φορά βγάζεις εξάρες και 10 φορές ντόρτια. Ο μαραθώνιος είναι 90% ευχαρίστηση και 10% εφιάλτης. Εγώ τρεις μήνες είχα εφιάλτη και μια στιγμή την ώρα που τερμάτιζα ήταν το ευχάριστο.

Άργησα να το πάρω χαμπάρι. Μέχρι τα 32 μου ήθελα να κάνω λεφτά, ήθελα να κάνω οικογένεια, στα 32 μου λέω να πάω να κάνω κι εγώ κάτι διαφορετικό, να βάλω κάτι παραπάνω στο φορτωμένο μου πρόγραμμα, και είπα να βάλω ένα χόμπι. Στην αρχή το ξεκίνησα σα ένα απλό τρέξιμο, μετά όμως μου έγινε έμμονη ιδέα. Τώρα είμαι 45 χρονών – 13 χρόνια μετά – και είμαι πεισμωμένος. Είναι αρρώστια, είναι εξάρτηση, δεν κόβεται με τίποτα. Δεν το περίμενα όταν ξεκινούσα. Δεν κόβεται.

2ος ήταν ο Παντελής Καπαξής από το Ηράκλειο.

Σε δηλώσεις του είπε:

“Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους διοργανωτές που βοήθησαν να βγει εις πέρας αυτή η μεγάλη διοργάνωση. Είδα πολύ σοβαρότητα και δεν υπήρξε καμία έλλειψη, ήταν όλα τέλεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε και πάντα δίνει το παρών. Τον αγώνα τον αφιερώνω στη γυναίκα μου που έχει και γενέθλια σήμερα και σε ένα μεγάλο απόντα συντοπίτη σας και φίλο μου, τον Φραγγεδάκη τον Γιώργο, που δυστυχώς μας άφησε πολύ νωρίς. Σε αυτόν λοιπόν τον αφιερώνω και σε όλο τον κόσμο που βρίσκεται εδώ να μας συμπαρασταθεί”

3ος ήταν Χρήστος Τασιώτης ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος του Μαραθώνιου:

“Η διαδρομή ήταν πανέμορφη. Είναι ένα πανέμορφο νησί η Κρήτη. Είχε αρκετές δυσκολίες αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Από τα δύσκολα γινόμαστε καλύτεροι. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στην οικογένειά μου, το αφεντικό μου τον Γιάννη Αραμπατζή που με έχει στηρίξει πολύ, στον Νίκο Κουτσούμπα τον φίλο μου, το Μιχάλη τον Γκέκαλη και τον κ. Γιώργο Σουγκλάκη και τον κ. Σοφοκλή που με φιλοξένησαν στην Κρήτη. Σήμερα έκανα υπερπροσπάθεια. Τελευταία στιγμή αποφάσισα να αγωνιστώ γιατί ήμουν τραυματισμένος. Με βοήθησαν πολύ και οι πρωτοπόροι που τους έβλεπα συνεχώς και τους κυνηγούσα και κατέφερα να κάνω αυτή την επίδοση”.

Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο πρώτη ήταν η Ευγενία Βαργεράκη από το Ηράκλειο:

“Όταν είσαι υγιής τα ξεχνάς όλα. Υγεία, και να έχεις αυτούς που αγαπάς κοντά σου, αυτά είναι τα πιο σημαντικά. Τρέχω χρόνια, από το 2007, αλλά μπαίνοντας στον Σύλλογο δρομέων υγείας κατάλαβα ότι έχω την αντοχή να ακολουθήσω πολλά χιλιόμετρα. Μου αρέσει να τρέχω, το ευχαριστιέμαι. Θεωρώ ότι είναι υγεία, ξεκουράζομαι, χαλαρώνω και γι’ αυτό συνεχίζω.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ