15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μην ξεχάσετε ποτέ: Ρεπούση, Στεργίου

Ημερομηνία:

Ρεπούση: Η καταστροφή της Σμύρνης οφείλεται στον συνωστισμό στο Λιμάνι.   (Δηλαδή οι άνθρωποι σπρωχνότανε μεταξύ και πέφτανε στη θάλασσα και πνιγότανε).

Στεργίου: Αναγόρευσε τον Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης επειδή στο βιβλίο του «φτύνει» την ηρωική αντίσταση του άοπλου Κρητικού Λαού ενάντια στον Ναζισμό και αγιοποιεί τους Ναζί στρατιώτες.

Μην ξεχάσετε ποτέ αυτού του είδους ιστορικούς και διανοούμενους. Μην ξεχνάτε ποτέ:

Τον Εφιάλτη όταν μετά την προδοσία του κατέφυγε μέσα στον Ναό χρησιμοποιώντας έτσι το άσυλο που του παρείχε ο Ναός η μάνα του ήταν η πρώτη που έβαλε τον πρώτο λίθο χτίζοντας τα παράθυρα και τις πόρτες του Ναού και «σφραγίζοντας» έτσι τον Εφιάλτη.

Στην αρχαιότητα το άσυλο ήταν ιερό. Μέχρι πρόσφατα ήταν ιερό το άσυλο έως που το καταπάτησε ο Πάγκαλος και ενώ χορήγησε πολιτικό άσυλο στον Οτσαλάν στην συνέχεια τον παρέδωσε. Καταφεύγοντας στον Ναό ο Εφιάλτης έπαιρνε έτσι άσυλο. Κανείς δεν μπορούσε να τον σκοτώσει μέσα στον Ναό ή δια της βίας να τον βγάλει έξω. Όμως η μάνα του η ίδια αποφάσισε την τιμωρία του. Πήρε την πρώτη πέτρα και άρχισε να χτίζει την πόρτα. Τότε όλος ο λαός πήρε πέτρες και έχτισε τις πόρτες και τα παράθυρα του Ναού «σφραγίζοντας» έτσι μέσα στον Ναό τον προδότη.

Ποτέ μην ξεχνάτε, ποτέ μην συγχωρείτε τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...