16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μην ξεχνάτε την Ντοά! Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για τη 19χρονη ναυαγό από τη Συρία

Ημερομηνία:

Στα Χανιά παραμένει η 19χρονη Ντοά, η ηρωική ναυαγός από τη Συρία που επί 4 ημέρες πάλευε στη θάλασσα με δύο μωρά στην αγκαλιά της. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, το μόνο που έχει να ελπίζει είναι ότι θα δοθεί κάποιου είδους λύση από το ελληνικό κράτος και θα μπορέσει να φύγει από τη χώρα.

Οι πολίτες όλες αυτές τις μέρες της συμπαραστάθηκαν και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 3.500 υπέγραψαν υπέρ του αιτήματος να της χορηγηθούν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να ταξιδέψει προς τον προορισμό της, τη Σουηδία.

Το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν έχει περιοριστεί στις υπογραφές αφού πολλοί είναι αυτοί που ήθελαν να της μιλήσουν και να συμπαρασταθούν και από κοντά ενώ και αρκετοί επιχειρηματίες ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για την ιστορία της και να της προσφέρουν ότι μπορούσαν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ντοά είναι μόλις 1 από τους 10 συνολικά διασωθέντες σε ένα ναυάγιο που κόστισε τις ζωές περισσότερων από 490 ανθρώπων.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Για όσους δεν έχουν υπογράψει ακόμα, μπορούν να το κάνουν πατώντας εδώ ή ακολουθώντας αυτό το λινκ:

http://bit.ly/1CtF0UF

Η μικρή Νάντια

Την ίδια στιγμή, η μικρή Νάντια, το 18 μηνών βρέφος που έσωσε η Ντοά, παραμένει προσωρινά στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» στην Αθήνα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα δικαστήρια θα αποφασίσουν αν θα δοθεί στο θείο της από τη Σουηδία.

Μάλιστα, όπως μας πληροφόρησαν έως τις 14 Νοεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNAκι εφοσον επαληθευτεί η συγγενεία θα ακολουθήσει την θείο της στη Σουηδία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...