25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Μητοστάκης για Πολάκη: «Εχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού» – Δραγασάκης: “Το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης αλλά ο Τσίπρας”

Ημερομηνία:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. «Η χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής προκάλεσε, δικαίως, την οργή των πολιτών. Η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο. Η αυταρχική συμπεριφορά ενός βουλευτή που, αντί να απολογείται  και να ζητάει συγνώμη, καταφεύγει σε ύβρεις, ξεσηκώνει το φιλότιμο των Ελλήνων» ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Εντελώς απρόκλητα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιεύει το ΦΕΚ του νόμιμου διορισμού Κυμπουρόπουλου ως ψυχιάτρου. Και τι τού ζητά σε αγοραίο ύφος; “Αφού δεν θέλεις χάρες, ας στεκόσουν και εσύ στην ουρά για το ΕΣΥ όπως οι άλλοι γιατροί”. Είχε το θράσος μάλιστα ο κ. Πολάκης να πει στο Στέλιο ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.Αποσιωπώντας, μάλιστα, ότι αυτός ο αριστούχος της Ιατρικής πέρασε 7 αξιολογήσεις πριν ασκήσει το δικαίωμά του στην εργασία ως ΑΜΕΑ, διαστρεβλώνει ταυτόχρονα την ουσία της θέσης του» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε πως «γιατί άλλο έλεγε ο Στέλιος: έλεγε ότι δεν αρκούν οι θετικές διακρίσεις. Αλλά ότι χρειάζεται μία συνολική αλλαγή κουλτούρας απέναντι στα άτομα με αναπηρία».

«Θρασύδειλος πολιτικός τραμπούκος ο Πολάκης

Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε ως «θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο». «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός, μας είπε. “Και την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης”. Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός.  Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα»

«Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή. Είναι ο πολιτικός που παρανομεί, πυροβολώντας, κρατώντας διπλά βιβλία ή ακυρώνοντας διαγωνισμούς με το έτσι θέλω», τόνισε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο και γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή φέροντας παραδείγματα από την μέχρι τώρα πορεία του κ. Πολάκη τον οποίο και κατηγόρησε πως κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεση του κατά του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως όταν μία τέτοια πρωτοφανής συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση.

«Τότε έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και σαν Έλληνες είμαστε καλύτεροι – οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν.

Ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, το ανατριχιαστικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» δήλωσε, για να προσθέσει πως ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους».

«Ας μη φοβόμαστε, λοιπόν, τις λέξεις. Ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα βουλευτικά έδρανα της κυβέρνησης και ειδικότερα στον Νίκο Φίλη διερωτήθηκε λέγοντας πως «όσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε;»

«Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη; Κύριε Θεοχαρόπουλε, σας εύχομαι να απολαύσετε τις λίγες εβδομάδες που θα μείνετε στο πόστο σας. Χαρείτε το, γιατί για να φτάσατε εκεί κάνατε πολλά: Ως αρχηγός ενός κόμματος διοριστήκατε βουλευτής άλλου κόμματος για να προσχωρήσετε τελικά στη δύναμη ενός τρίτου κόμματος. Κι είστε ο μόνος υπουργός κυβέρνησης την οποία προ μηνών εσείς ο ίδιος είχατε καταψηφίσει» τόνισε ακόμη.

«Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Αirbnb»

«Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb…  Τώρα που όλα αυτά τα διλήμματα κατέρρευσαν έμεινε ένα άλλο απλό δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη.Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων. Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

"google ad"

Δραγασάκης: Το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης αλλά ο Τσίπρας

Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εκλογές, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επιμένοντας στη μικροπολιτική και τα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Γ.Δραγασάκης μιλώντας στην βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά του αν. υπουργού Υγείας Π.Πολάκη.

«Η κυβέρνηση όμως θα επιμείνει να μιλά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας. Αλλά και για τις πολιτικές 4 χρόνων αυτής της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας. Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο «Πολάκης». Είναι ο Τσίπρας, η λαϊκή στήριξή του και η αποδοχή του στην Ευρώπη. Πρόβλημά του είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας . Η Νέα Δημοκρατία είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της. Γι’ αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο. Για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει, γι’ αυτό αποφεύγει τη συζήτηση ουσίας. Στο 3ήμερο της πρότασης εμπιστοσύνης όμως, θα συζητηθούν όλα» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Την Τετάρτη ξεκινάει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Όσον αφορά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή πρόκειται να ξεκινήσει το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με την ψηφοφορία.

Τη διαδικασία μάλιστα θα εκκινήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός (θα μιλήσει πρώτος και τελευταίος), ενώ θα υπάρξουν 6 συνολικά κύκλοι ομιλητών από τα κόμματα, αναλογικά με την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις Πολάκη προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πολλά στελέχη ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει τις δηλώσεις του χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ