19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μητροπολίτης Κυθήρων: Θα λειτουργήσουμε τους ναούς και ας έρθουν να μας πιάσουν | Βίντεο

Ημερομηνία:

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων και των Φώτων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ.

Την έντονη αντίθεσή για την απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία των εκκλησιών τα Χριστούγεννα και τα Φώτα εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων με παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλους τους ναούς και έως 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Κυθήρων, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας και να επιτρέπουμε σε κάποιους να μπουν στους ναούς και σε κάποιους όχι.

«Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν, το είπαμε αυτό» υπογράμμισε.

Ενώ επισήμανε ότι στα Κύθηρα δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού και τηρώντας μια λογική απόσταση μέσα στις εκκλησίες οι πιστοί θα μπορούν να εκκλησιάζονται.

«Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσαν να γίνουν προβλέψεις. Είναι οδυνηρό αυτό. Στα Κύθηρα δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού. Δεν θα βάλουμε μέτρο. Να έχουμε λογική απόσταση και οι άνθρωποι να εκκλησιάζονται» σχολίασε.

Όπως είπε, η Εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό και εξέφρασε τον φόβο του ότι υπάρχει σκοπιμότητα, καθώς όπως επισήμανε «δεν υπάρχει πρόβλημα στα μέσα μεταφοράς που υπάρχει συνωστισμός και υπάρχει στις εκκλησίες που πηγαίνει ο πιστός να προσκυνήσει και να κάτσει σε μια μεριά του ναού;».

Ενώ ανέφερε ότι σε άλλες χώρες τα ανώτατα δικαστήρια έκριναν αντισυνταγματικό τον περιορισμό των ατόμων στις εκκλησίες.Επίσης, σχολιάζοντας για την άποψη των λοιμωξιολόγων για τη μετάδοση του κορονοϊούς μέσα στις εκκλησίες, υπογράμμισε ότι με αυτόν τρον τρόπο «προσβάλλουν τη θρησκευτική συνείδηση και φοβίζουν τους πιστούς ότι θα μολυνθούν».

«Η ορθόδοξη πίστη απειλείται από τους ανθρώπους που δεν τη σέβονται. Πρώτη φορά έκλεισαν οι εκκλησίες με στυγνό τρόπο επί αυτής της κυβέρνησης» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «η χάρις του Θεού προστατεύει από τον κορονοϊό».

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...