16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μητροπολίτης Ρεθύμνης: «Οι πιστοί να μείνουν επιτέλους σπίτια τους»

Ημερομηνία:

Να μείνουν οι πιστοί στο σπίτι τους, χωρίς να παρεκκλίνουν από τις εντολές και τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας ζήτησε η Εκκλησία της Κρήτης, όπως όπως ανακοινώθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, υπό το φόβο της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Επιτέλους, 15 μέρες δεν μπορούμε να κάνουμε υπομονή; Τόσο δοκιμάζεται πια η υπομονή μας; Αν μία αρετή θα έπρεπε να έχουν αυτοί οι χριστιανοί, θα έπρεπε να είναι η υπομονή τους», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος στον ραδιοφωνικό σταθμό TEAM FM ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτείας.

«Ας κάτσουν επιτέλους στο σπίτι τους και μην μας αναγκάζουν να κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε ούτε εμείς. Γιατί η λειτουργία δεν κόβεται. Γιατί κάποιος πρέπει να προσεύχεται για τους ασθενείς, γιατί κάποιος πρέπει να προσεύχεται για όλους αυτούς που είναι υποψήφια θύματα του ιού και αυτό θα το κάνουν οι παπάδες, όπως το κάνουν και οι άνθρωποι στα νοσοκομεία, που ο καθένας με τον δικό του τρόπο μάχεται τον ιό».

Ο κ. Ευγένιος έκανε λόγο και για υποκρισία που όπως είπε περισσεύει. «Ας μας βοηθήσουν και οι άνθρωποι μας και ας μην περισσεύει η υποκρισία κάποιων που θυμήθηκαν τώρα πως είναι χριστιανοί και φιλακόλουθοι. Και το λέω εγώ αυτό, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσω αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά για μία ακόμα φορά, αλλά δικαιώνουν αυτούς που έχουν αντιχριστιανικές φωνές με αυτήν τη δήθεν χριστιανική τους στάση».

Ο Μητροπολίτης ανέφερε: «Πήρα πολλά τηλεφωνήματα από δεξιά κι αριστερά, για μνημόσυνα, αλλού με τραπέζια, αλλού με κέτερινγκ, αλλού βγήκαν οι άνθρωποι για να παρουσιάσουν τα γεγονότα αυτά ως κοινωνικές εκδηλώσεις. Μέγα λάθος και το φωνάζω προς όλους. Είτε κληρικοί, είτε συγγενείς, είτε άνθρωποι που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες. Επιτέλους, 15 μέρες δεν μπορούμε να κάνουμε υπομονή;».

Είπε μάλιστα ότι με μεγάλη του λύπη βλέπει ότι από κάποιους που θα περίμενε σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν την έχουν καθόλου. «Αν μη τι άλλο, κυκλοφορούν ως δολοφόνοι ανάμεσα στους ανθρώπους. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους, αυτή την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που έχουμε εμείς, που έτυχε τούτους τους καιρούς να είμαστε οι ταγοί μιας κοινωνίας, να την έχουν όλοι».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ