16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μητρόπουλος: Η μνημονιακή Αριστερά αμαυρώνει το μεγαλείο της επετείου

Ημερομηνία:

Για αμαύρωση της επετείου του Πολυτεχνείου απο τη μνημονιακή Αριστερά κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σαράντα δύο χρόνια μετά το κεντρικό σύνθημα-αίτημα του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένει ανεκπλήρωτο.

Η χρηματοπιστωτική κρίση (και κυρίως ο τρόπος αντιμετώπισής της από τα όργανα της ΕΕ με τα όλο και σκληρότερα Μνημόνια) απέβαλε από την παραγωγική διαδικασία εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας και αποστέρησε από αυτούς και τις οικογένειές τους τα στοιχειώδη αγαθά της ζωής.

Αλλά η πατρίδα δεν μπορεί να θρέψει ούτε τα καλύτερα παιδιά της! Οι σπουδαγμένοι νέοι μας, επιστήμονες, τεχνίτες, ερευνητές, μη μπορώντας να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία στην Ελλάδα, ξενιτεύονται για να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε άλλες ανταγωνιστικές οικονομίες, μεταφέροντας ταυτόχρονα τις δαπάνες που έκαναν οι οικογένειές τους και το κράτος για να τις αποκτήσουν.

Έτσι, μαζί με την υποβάθμιση των κυριότερων συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, χάνουμε και το πλέον εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που, αν έμενε στη χώρα, θα είχεπολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και για τους άλλους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του βίου.

Εξάλλου, με τις διαρκείς περικοπές των συντάξεων, οι εναπομείναντες νέοι βλέπουν στα καθημαγμένα πρόσωπα των γονέων και των παππούδων τους και την κατάληξη του δικού τους εργασιακού βίου, κάτι που δημιουργεί άκρως αρνητικές προσδοκίες για την οικονομία.

Η όλο και πιο υποχρηματοδοτούμενη Παιδεία συρρικνώνει τις δεξιότητες των Ελλήνων. Πολλοί σταθμοί προσχολικής ηλικίας δεν λειτουργούν. Η μέση εκπαίδευση παρουσιάζει πρωτοφανή κενά σε καθηγητές. Και τα Πανεπιστήμια, με τα λιγοστά χρήματα και «κουρεμένα» τα αποθεματικά τους, υποστελεχωμένα και κατασυκοφαντούμενα, έχουν αποδυθεί σε έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης και λειτουργούν ακόμη χάρη στις υπερπροσπάθειες του λιγοστού τους προσωπικού.

Το διαρκές αίτημα της Ελευθερίας, της αυτονομίας και του αυτοπροσδιορισμού των πολιτών πνίγεται μέσα σε ένα περιβάλλον ετερονομίας που δημιουργεί η εσπευσμένη (με τη διαδικασία «του κατεπείγοντος») και καθ’υπαγόρευση των δανειστών ψήφιση των νομοσχεδίων των μνημονιακών προγραμμάτων.

Η λυμφατική, τυπική και «μηχανιστική» λειτουργία της Βουλής εξαερώνει τη θέληση του δημοκρατικώς Δρώντος Λαού και υποβαθμίζει το επίπεδο και των ατομικών ελευθεριών.

Ένα νέο πνευματικό, συνειδησιακό και ιδεολογικό Πολυτεχνείο είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε!

Για να ξαναδώσει στην Ελλάδα την πρότερη δημιουργική της πνοή…

Για να ξεπεράσει τη φθορά των προσώπων και των θεσμών…

Για να δημιουργήσει καινούργια δημοκρατικά Πολιτικά Υποκείμενα που, από θέση ισοτιμίας με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, θα επανιδρύσουν τη νέα δημοκρατική Ελλάδα, τη νέαΕυρώπη των Λαών.»

"google ad"

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...