15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μητσοτάκης: Αυτό θα είναι το πρώτο μου νομοσχέδιο

Ημερομηνία:

Για «διαστρέβλωση των θέσεων της Ν.Δ.» και για «αυτοσχεδιασμούς που προέρχονται από το σοκ της ήττας των ευρωεκλογών» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κουμουνδούρου για την «τοξικότητα» στον πολιτικό λόγο.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι είναι «αδιανόητο» το «μίγμα ανικανότητας, αλαζονείας και αδιαφορίας για το μέλλον του τόπου που υπήρξε το 2015» και πρόσθεσε ότι στόχος του κόμματός του είναι, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, τα capital controls να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν.

Είπε ακόμα, ότι σύντομα – αλλά όχι αμέσως – θα μεταβεί στην Ευρώπη για να ζητήσει μείωση των υπερπλεονασμάτων.

Εν όψεις της εκλογικής αναμέτρησης ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια και δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή «για να ανοίξει ένας νέος κύκλος».

Όπως ανέφερε, «υπάρχει μια λελογισμένη προσδοκία και αναγνώριση ότι η Ν.Δ. προσέρχεται με συγκεκριμένο μετριοπαθή πολιτικό λόγο, ενωμένη και ανανεωμένη».

Διευκρίνισε παράλληλα πως αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, σημείωσε όμως, ότι αν δεν έχει ισχυρή εντολή δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν «τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πώς θα πορευθεί στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας» για να προσθέσει: «Εύχομαι να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του».

Επανέλαβε ότι μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Ν.Δ. θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, διευκρινίζοντας ότι δεν θα επαναφέρει το ισχύον σύστημα και ζήτησε τουλάχιστον ευρύτερες συναινέσεις για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους οι εγγεγραμμένοι Έλληνες του εξωτερικού.

Ανέφερε, επίσης, ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η Ν.Δ. θα περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις για να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι, αλλά και για «προβληματικά» άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας.

«Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η ψήφος προς τη Ν.Δ. είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου» υπογράμμισε, ενώ δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την ομοιογένεια της κυβέρνησής του.

Επανέλαβε πως έχει καταλήξει, άνω του 50%, στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του, προσθέτοντας πως σε επίπεδο υφυπουργών θα υπάρχουν τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικοί, αφήνοντας ανοικτό να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ως εξωκοινοβουλευτικοί, στελέχη που στο παρελθόν ανήκαν σε άλλα κόμματα.

Ανέφερε επίσης για μια ακόμα φορά πως «θα ήταν ιδανικό να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση για διαφορετικούς λόγους», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα «κόμματα της οργής» τελειώνουν ή τέλειωσαν.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ