16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μητσοτάκης: Θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών – 90 χιλιάδες λαπτοπ να πάνε εως Φεβρουάριο σε μαθητές – Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο δικός σας «πολακισμός»

Ημερομηνία:

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, πως θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η τριτολογία του Πρωθυπουργού

Με θετικό τόνο έκλεισε τη μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά και παράλληλα ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός είπε: «Να απαντήσω στην κυρία Γεννηματά ότι δεν άκουσα όσα μου είπε και δεν έκανα αυτοκριτική υπενθυμίζω ότι για την Θεσσαλονίκη με την γνώση που έχουμε σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε μια εβδομάδα νωρίτερα τα μέτρα. Η ευθύνη βαραίνει όλους πρώτα την κυβέρνηση. Πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Πέσαμε έξω στην εκτίμηση για την Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι οι ειδικοί επιδημιολογοι. Δεν γυρνά πίσω ο χρόνος και τώρα γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό με την σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση. Απαντώ στον κ. τσίπρα ότι το διαβαλκανικό μπήκε ήδη στο σύστημα».

Για την καταπολέμηση των οικονομικών συνεπειών του lockdown, o πρωθυπουργός είπε: «Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι ζήτημα που θα εξειδικεύσει το οικονομικό επιτελείο. Από τη στιγμή που η ταμειακή δυνατότητα υπάρχει και εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νοικοκυριά που μπορεί να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας, η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αναστολή πλειστηριασμών, λέγοντας ότι «είναι σωστή η πρόταση του κ.Βελόπουλου και θα υπάρξει σχετική πρόταση με διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης», ενώ για την επίταξη ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών σημείωσε ότι «θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι αν είχαμε προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών κλινών τον Μάρτιο Απρίλιο θα είχαμε δαπανήσει αχρείαστα χρήματα γιατί δεν μας χρειάστηκαν. Αυτό σημαίνει επίταξη. Παίρνω και πληρώνω. Αυτό που κάναμε είναι να χρησιμοποιούμε κλίνες ιδιωτικού τομέα μόνο όταν είναι απαραίτητο. Και αυτό κανουμε όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται».

Για την εκπαίδευση ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχουμε στόχο 90 χιλιάδες λαπτοπ να πάνε εως Φεβρουάριο σε μαθητές και θα ζητήσω από το υπουργείο επιτάχυνση», ενώ για τα μαζικά τεστ σε μαθητές επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε, και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή, για μαζικά τεστ στα σχολεία. Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε τα γυμνάσια και λύκεια»

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι επόμενες 10 μέρες θα είναι δύσκολες.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Με επίθεση κατά του προηγούμενου ομιλητή, του επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι τον βαραίνουν ευθύνες για το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών.

«Δεν ήταν ούτε εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτό, κ. Βαρουφάκη»

«Δεν ήταν ούτε εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτό, κ. Βαρουφάκη», είπε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: «Δεν ξεχάσαμε τις ευθύνες σας για την κατάσταση που οδηγήσατε τις τράπεζες, το “αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες”, και την ίδια ώρα έκλαιγαν οι συνταξιούχοι, ούτε όταν φωτογραφιζόσασταν σε λάιφ στάιλ περιοδικά».

«Ο κ. Τσίπρας διένειμε το κείμενο της ομιλίας του πριν με ακούσει»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «διένειμε το κείμενο της ομιλίας του πριν με ακούσει».

"google ad"

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε ότι «είναι ενδιαφέρον ότι στην πρώτη σελίδα ξεκινάτε για το πόσο αυτάρεσκος ήμουν στην ομιλία μου. Τα γράψατε πριν με ακούσετε. Δεν εκφώνησα την ομιλία που θα πω, και εσείς είχατε μοιράσει την ομιλία σας στους δημοσιογράφους. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, κ. Τσίπρα;».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση για τις κλίνες ΜΕΘ-δωρεά της Βουλής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», και στάθηκε στην ανάρτηση του κ. Πολάκη σε βάρος του κ. Τασούλα για το θέμα, ενώ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον για «πολακισμό», όπως είπε.

«Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το ότι υπήρξε αντιπαράθεση για το πόσες ΜΕΘ λειτουργούν στο “Σωτηρία”. Είπατε, κ. Τσίπρα, ότι λειτουργούν 9, ενώ εμείς ξέρουμε από την ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου ότι λειτουργούν όλες. Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Μετά ο κ. Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του ΠτΒ ότι είναι ψεύτης. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής, οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής, ή ο Πολάκης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται».

«Το πρόβλημα είναι ο ”πολακισμός” -Μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, αναφερόμενος στον τρόπο έκφρασης του κ. Πολάκη, ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το πρόβλημα είναι ο “πολακισμός”», ο οποίος είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων και ανορθολογισμού».

Και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε: «Αυτό σημαίνει “πολακισμός”, μόνο που ούτε εσείς μπορείτε να αποστείτε, γιατί κι εσείς έχετε τέτοια χαρακτηριστικά. Ο Πολάκης ήταν απών, αλλά το πνεύμα του ήταν εδώ».

«Δεν είστε πια ο φέρελπις πολιτικός, αλλά είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός»

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια, και αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Εχετε την αίσθηση ότι έχετε πολιτικό κεφάλαιο να καταναλώσετε χρησιμοποιώντας αυτόν τον λόγο;», και πρόσθεσε: «Δεν είστε πια ο φέρελπις πολιτικός, αλλά είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός, και αυτό είναι η κρίση του λαού».

Τα βασικά σημεία της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στις σαχλαμάρες Βαρουφάκη περί ακροδεξιού DNA που απαγορεύει τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, θα σας πω ότι στο Πολυτεχνείο συμμετείχαν άνθρωποι όλοι των πολιτικών χώρων, απλά δεν έχτισαν όλοι καριέρες πάνω σε αυτό.

Να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα.

Δεν ήταν εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτή που χρησιμοποιήσατε, κ. Βαρουφάκη.

Εσείς ήσασταν εκείνος που έλεγε «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες» και απέξω έκλαιγαν οι συνταξιούχοι.

Φωτογραφιζόσασταν σε lifestyle περιοδικά.

Σας βαραίνουν πολλές ευθύνες για να νομίζετε ότι τα έχουμε ξεχάσει τόσο εύκολα.

Κύριε Τσίπρα, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι πριν ξεκινήσετε την ομιλία σας τη μοιράσατε στους δημοσιογράφους.

Στην πρώτη σελίδα είπατε ότι είμαι αυτάρεσκος. Τα είχατε γράψει πριν καν μιλήσω.

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Εμείς πληροφορηθήκαμε από τον διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ότι λειτουργούν όλες οι ΜΕΘ. Εσείς λέτε μόνο 9.

Ή ο διοικητής μας ενημέρωσε λάθος και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και κάτι πρέπει να κάνετε με αυτό.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο δικός σας «πολακισμός».

Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε ο φέρελπις νέος πολιτικός, αλλά ο αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός.

Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να προσθέσουμε λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που μας παραδώσατε. Εναν ΟΑΣΘ διαλυμένο μας παραδώσατε.

Προσθέσαμε λεωφορεία.

Παράνομοι διαγωνισμοί δεν θα προχωρήσουν.

Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι τα ΜΜΜ δεν είναι μεγάλος παράγοντας διασποράς του ιού.

Αυτά είναι στοιχεία.

Δεν λέω ότι μας αρέσει η εικόνα, γιατί αυτά τα χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας για να πάνε στη δουλειά τους.

Αν το έργο σας στις ΜΕΘ και στα Μέσα Μεταφοράς ήταν τόσο μεγάλο, με κάποιον τρόπο θα το διαφημίζατε.

Σε δικό σας απολογισμό δεν υπάρχει ούτε μία παράγραφος για το έργο σας στην Υγεία και στα Μέσα Μεταφοράς.

Δεν ήταν μόνον αριστεροί στο Πολυτεχνείο, απλώς κάποιοι έχτισαν καριέρα με το Πολυτεχνείο.

Αντε να τελειώνουμε με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα.

Σας τα είπα και για την αντίσταση, θα σας τα πω και για το Πολυτεχνείο.

Θέλω να ενημερώσω και τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Βαρουφάκη.

Οι νόμοι ισχύουν για όλους.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ