21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο στην Ελλάδα. Και αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για το επίπεδο του προεκλογικού διαλόγου εξαπέλυσε με εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι δηλώσεις του για την 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων διαστρεβλώθηκαν από την «μονταζιέρα» του Μεγάρου Μαξίμου. «Πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας ώστε να μην λέει πια ο ίδιος ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων. Αυτό που έγινε με την συνέντευξη Τύπου που έδωσα είναι πρωτοφανές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τις ευρωεκλογές τόνιζε ότι επιθυμεί «μία καθαρή νίκη της ΝΔ» αλλά απέφυγε να καθορίσει το πόσες μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί νίκη. «Εγώ θέλω μία καθαρή νίκη ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική αλλαγή. Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θέλει να τον δει πρόεδρο της ΝΔ και μετά τις ευρωεκλογές σε περίπτωση που το κόμμα του έρθει δεύτερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν θα κρίνω εγώ την αλαζονεία του κ. Τσίπρα. Οι εκλογές είναι εκλογές. Εγώ έχω την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Το τι θα γίνει στη ΝΔ αφορά τη ΝΔ. Απορώ γιατί ο κ. Τσίπρας έχει τόσο ενδιαφέρον για το πώς πορεύομαι εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ. Θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος αν είμαι ανεπαρκής πρόεδρος της ΝΔ. Του επιφυλάσσω ένα δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι θα χάσει στις ευρωεκλογές γι’ αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει τις δηλώσεις του γύρω από την βαρύτητα της κάλπης. «Ο κ. Τσίπρας έθεσε πρώτος το θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην ευρωκάλπη. Προφανώς αντελήφθη το βάρος των όσων είπε και ανέκρουσε πρύμναν. Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και αντιλαμβάνεται ότι είναι πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Θα είναι μία ετυμηγορία συνολικά για την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα είναι μία ψήφος επιβράβευσης για την ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μία σημαντική οπισθοχώρηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα σχέδιο για την Ελλάδα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε το σχέδιο της ΝΔ για τις επενδύσεις στη χώρα μας και επιτέθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Πέρασα 1,5 ώρα συνομιλώντας με το συνδικάτο για να μπορέσω να καταλάβω ποιο είναι το πλαίσιο όπου μία σύμβαση σε επίπεδο επιχείρησης μπορεί να αποβεί προς όφελος της επιχείρησης και των εργαζομένων. Επειδή θέλουμε επενδύσεις σαν της Παπαστράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο στην Ελλάδα. Και αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν με δίκαιο τρόπο το κέρδος. Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στο επιχειρησιακό κέρδος. Το κράτος μπορεί να δώσει φορολογικά κίνητρα στην διανομή των κερδών στους εργαζόμενους. Να δώσει κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους. Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία στο θέμα της επένδυσης της Παπαστράτος. «Πόση υποκρισία του κ. Τσίπρα; Εγώ φωτογράφισα ξεκάθαρα αυτή την επένδυση. Για να έρθει ο ίδιος να διαστρεβλώσει με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο αυτά που είπα. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση όταν ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την Ελλάδα. Σαν να σταματάει ο χρόνος το βράδυ των εκλογών ή σαν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να εξαντλείται μόνο στα επιδόματα. Απαιτείται μία ισχυρή κυβέρνηση που με στοχοπροσήλωση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Ένα διαφορετικό ρυθμιστικό περιβάλλον που θα υλοποιεί τις επενδύσεις και δεν θα καθιστά την Ελλάδα ένα προορισμό που ο επενδυτής θα ταλαιπωρείται για να κάνει μία επένδυση. Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούμε τόσο τις επενδύσεις για μία ανανέωση της άδειας λειτουργίας;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόταση της ΝΔ για την ενίσχυση των επενδύσεων είναι να μετατεθεί ένα κομμάτι της αδειοδοτικής διαδικασίας και στον ιδιωτικό τομέα, όπως ήδη προβλέπεται από την νομοθεσία. Η επιχείρηση θα μπορεί να ξεκινήσει την λειτουργία και να κάνει μία δήλωση συμμόρφωσης και να ελεγχθεί αργότερα. «Όταν το κράτος δει ότι έχει παραβεί τους όρους να τον τιμωρήσει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...