20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Παρέμβαση για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή – Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει όπως θα πράξει και ο ίδιος έτσι ώστε η συμφωνία για το Σκοπιανό να έρθει στην Βουλή πριν την υπογράψει η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο έθεσε θέμα πολιτικής νομιμοποίησης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση του να υπογράψει διακρατική συμφωνία μια συμφωνία που κατά την άποψή μας είναι βαθιά προβληματική, όχι μόνο είναι αντίθετη με την άποψη του λαού και όχι μόνο γιατί παραχωρεί γλώσσα και εθνικότητα αλλά και γιατί ο Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος του είναι αντίθετος», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση κατά την οποία ενώ δεν έχει κυβερνητική νομιμοποίηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια πραγματικότητα που μετά δεν θα μπορεί να αλλάξει. Θέλω να επέμβετε, θα το κάνω και εγώ, για να έρθει η συμφωνία στη βουλή πριν υπογραφεί για να διαπιστωθεί αν η συμφωνία έχει την εμπιστοσύνη της βουλής. Θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη δυνατότητα ου για να γίνει αυτή η συζήτηση», πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι για τέτοια ζητήματα «αρμόδιο είναι το Σύνταγμα», ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι δε θα παρέμβει σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμφωνία. «Να είστε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί», κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...