14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μια γυναίκα νεκρή από τον κατακλυσμό -Η Αθήνα μετρά τις πληγές της

Ημερομηνία:

Μία από τις δυσκολότερες ημέρες του φετινού χειμώνα ξημέρωσε χθες για τους κατοίκους σχεδόν όλης της Αθήνας αφού η ισχυρή νεροποντή που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίστηκε μέχρι τις 10 το πρωί προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, έκανε την πρωτεύουσα σε πολλά σημεία να μοιάζει με πόλη χτυπημένη από τσουνάμι, ενώ άφησε πίσω της και μία νεκρή κοπέλα 24 ετών.Η άτυχη γυναίκα έπεσε σε λακκούβα με το αυτοκίνητο της και εγκλωβίστηκε. Δεν μπορούσε να βγει και από την ταραχή της υπέστη ανακοπή καρδιάς. Οταν έφτασαν στο σημείο οι διασώστες ήταν αργά. Η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή. Στο σημείο πηγαίνει ιατροδικαστής, ενώ δεν αποκλείεται η κοπέλα να πνίγηκε.
Μία άλλη γυναίκα στο Χαλάνδρι σώθηκε την τελευταία από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου και μετά από τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της και έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Η άτυχη γυναίκα κρατιόνταν από την πόρτα του ΙΧ και τελικά οι περίοικοι κατάφεραν να την σώσουν.
Το απόλυτο χάος στους δρόμους -Κεντρικές αρτηρίες μετατράπηκαν σε ποτάμια
Η Τροχαία και η Πυροσβεστική έτρεχαν από τα ξημερώματα στα σημεία όπου η κατάσταση λόγω της βροχής είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και υπήρχε ακόμα και ο κίνδυνος γι ατη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στη λεωφόρο Καβάλας, όπου χρειάστηκε να επιστρατευθούν ακόμα και ιδιωτικοί γερανοί για να απομακρυνθούν τα ΙΧ που είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής.
Στην Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, η ουρά των οχημάτων στο μποτιλιάρισμα έφτασε ακόμα και τα 10 χιλιόμετρα, από τον Κηφισό μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου.
Στον παλιό ιππόδρομο, στο Δέλτα Φαλήρου σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ για αρκετή ώρα είχε κλείσει ο δρόμος. Και η Πειραιώς όμως από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη είχε κλείσει, αποκλείοντας ουσιαστικά τον Πειραιά από την υπόλοιπη Αττική, καθώς ο μόνος δρόμος σύνδεσης ήταν η εθνική οδός, η οποία ήταν απροσπέλαστη. Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο στην Πειραιώς το νερό είχε καλύψει δρόμο και πεζοδρόμιο.
Και στην περιφερειακή Υμηττού όμως οι οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι σε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα και η τροχαία αναγκάστηκε να στείλει τα αυτοκίνητα προς την Αττική Οδό, όπου τα διόδια είχαν σηκώσει τις μπάρες και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο.

Κατέρρευσε κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα
Μονοκατοικία κατέρρευσε στην οδό Μαγνησίας 28 στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν άντεξε το ορμητικό ρεύμα και κατέρρευσε. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι το κτίριο είχε σφραγιστεί πριν μια εβδομάδα, ωστόσο για προληπτικούς λόγους στην περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο, έσπευσαν στο σημείο τρία πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες καθώς και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο προκειμένου να ερευνήσουν τα ερείπια.

Επεσε κολόνα στην Ηλιούπολη – Χείμαρρος στο Παλαιό Φάληρο
Οι δρόμοι ποτάμια όμως δεν σταματούσαν εκεί αφού σοβαρότατα προβλήματα σημειώθηκαν σε Ηλιούπολη και Παλαιό Φάληρο. Στην πρώτη περίπτωση κολόνα έπεσε στην οδό Πεντάρη, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος. Στο Παλαιό Φάληρο υπερχείλισε το ρέμα Πικροδάφνης και στους δρόμους δημιουργήθηκε χείμαρρος με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα από τα σημεία που ήταν σταθμευμένα.
Και ο Ιλισσός στην παραλιακή όμως υπερχείλισε (βίντεο 1) με τα ορμητικά νερά του να απειλούν να βγουν στο δρόμο και να δημιουργήσουν χειρότερες καταστάσεις.

Η βροχή προκάλεσε μπλακ άουτ και στα Μέσα Μεταφοράς
Πολλά προβλήματα προκάλεσε ο κατακλυσμός και στα Μέσα Μεταφοράς. Οι συρμοί του Ηλεκτρικού πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τον Πειραιά μέχρι τον Ταύρο και Από την Ομόνοια μέχρι την Κηφισιά εξαιτίας των πλημμυρών και της πτώσης ενός δέντρου. Το Τραμ σήκωσε χειρόφρενο, αφοί οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια και οι συρμοί δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν. Παράλληλα έκλεισε και ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής στο Μετρό, αφού τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους μπήκαν στο σταθμό και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια τ5ων πολιτών.

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές
Διακοπες ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό.

Εκλεισαν δέκα σχολεία
Η νεροποντή δεν επέτρεψε σε πολλούς καθηγητές να μεταβούν στα σχολεία, με αποτέλεσμα δέκα να παραμείνουν κλειστά σε περιοχές της Πετρούπολης και του Μαραθώνα.

Τροχαία και πυροσβεστική έτρεχαν να βοηθήσουν οδηγούς και πεζούς
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 800 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στο Αιγάλεω και το Χαϊδάρι, ενώ και στο Πέραμα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στη Σταμάτα και οι τροχονόμοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν πεζούς οι οποίοι ήταν παγιδευμένοι στα πεζοδρόμια.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...