22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μια δήλωση που συγκλονίζει!

Ημερομηνία:

 “…θα σας πάρω όλους εσάς ή τουλάχιστον κάποιους από εσάς­ οπωσδήποτε όμως τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Θεοχάρη- για βαρκάδα στην Αχερουσία λίμνη…”Δημοσιεύουμε την παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση που λάβαμε από το Παντελή Μιντεκίδη κατ’ απαίτηση του ιδίου και χωρίς σχολιασμό:

 Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις,  που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986,  δηλώνω ότι:

Δεδομένου ότι: ο μισθός μου από το δημόσιο από 1500 ευρώ έπεσε στα 1090 ευρώ μείον δώρα  κλπ. και το ενοίκιο που εισέπραπα από ένα ακίνητο έπεσε από 500 ευρώ σε 200 ευρώ και έχω μητέρα 83 ετών πάσχουσα από Alsheimer τελικού σταδίου  (90 ευρώ τον μήνα κοστίζουν μόνον τα πάμπερς), χωρίς να τις έχει εγκριθεί  κανένα επίδομα εισέτι -φροντίζοντας ωστόσο η εφορία  να μου κατασχέσει το ενοίκιο αυτό χωρίς ούτε μία ειδοποίηση, έναντι χρέους τρέχοντος έτους 2500 ευρώ- και έχω υποστεί αγογγύστως όλες τις άλλες περικοπές και βάρη που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός και έχω κάνει κάθε δυνατή  περικοπή  στον τρόπο ζωής μου επιβιώνοντας στα όρια του ημιαγρίου, περικόβοντας εις το 100% την θέρμανση (στην Φλώρινα), το ζεστό μπάνιο, το ζεστό φαγητό,  το πλύσιμο  και σιδέρωμα των ρούχων, την νυχτερινή μελέτη κλπ. και περικόβοντας τις επισκέψεις-θεραπείες μου στον ορθοπεδικό και τον φυσικοθεραπευτή για το δριμύτατο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω ο ίδιος με την σπονδυλική μου στήλη και… εγκαταλείποντας τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Αγγλία (Uniνersity of Sheffield) λόγω αδυναμίας μετάβασης στο εξωτερικό για τις αναγκαίες  εξετάσεις  και άλλα.

Αν λοιπόν τεθώ σε κινητικότητα ή διαθεσιμότητα ή απολυθώ ή μετατεθώ ή υποστώ οποιαδήποτε περεταίρω κατάσχεση κινητής ή ακίνητης περιουσίας μου εξαιτίας αδυναμίας μου να ανταποκριθώ στην εφορία ή στις δόσεις του στεγαστικού μου δανείου που μέχρι πριν από ένα έτος ήμουν απολύτως ενήμερος, χωρίς ποτέ να έχω καθυστερήσει την παραμικρή οφειλή σε κανέναν και έχοντας κλείσει το φροντιστήριό μου για να διοριστώ  στο δημόσιο  με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, τότε:

Α) Αδυνατώ να υποσχεθώ ότι δεν θα αφυπνισθεί η οικογενειακή  μου μνήμη που αφορά, αφενός  στην ερήμην θανατική καταδίκη του πατρός  μου από το γερμανικό  κατοχικό δικαστήριο,  αφετέρου στην σύλληψη  από την Γκεστάπο και την θανατική  καταδίκη της μητρός του από το ίδιο δικαστήριο δια τον λόγο ότι δεν κατέδωσε τον υιό της στην Γκεστάπο.

Β) Θα απεμπολήσω-θυσιάσω ωστόσο όλο το επιστημονικό και συγγραφικό μου έργο μιας ζωής, και θα γίνω βαρκάρης.

Γ) Στην συνέχεια, και με την βοήθεια συντρόφων μου ναυτών, θα σας πάρω όλους εσάς ή τουλάχιστον κάποιους  από εσάς­ οπωσδήποτε όμως τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Θεοχάρη- για βαρκάδα στην Αχερουσία λίμνη, εκεί όπου σμίγουν οι τρείς ποταμοί ο Αχέρων, ο Κωκυτός και ο Πυριφλεγέθων, καταβάλλοντας χάριν υμών την πληρωμή  των αναγκαίων οβολών.

ΥΣ. Η δική μου εις το διηνεκές  ανοιχτή ευγενής  προσφορά-δήλωση είναι ανεξάρτητη  από ενδεχόμενες άλλες αντίστοιχες συμπατριωτών μου ή, πράγμα ολικώς απίθανον, αυτού του ελληνικού λαού.

Ημερομηνία: 27-07-2013

Ο Δηλών

Παντελής Μιντεκίδης

(Αναδημοσίευση από το “Σεισάχθεια/ΕΠΑΜ)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...