16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Μια δήμαρχος έφερε τα «πάνω-κάτω» στη Βαρκελώνη: Μείωσε τις εξώσεις κατά 23,1%

Ημερομηνία:

Η νέα σύμβουλος για την Κατοικία στον δήμο της Βαρκελώνης Λουθία Μαρτίν παρουσίασε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους το σχέδιο της δημάρχου Άντα Κολάου για την απαλλοτρίωση εκ μέρους του δήμου των άδειων κατοικιών προς όφελος των πολιτών.

Η Μαρτίν, που ήταν βουλευτής στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία του ισπανικού Κοινοβουλίου, με την ευκαιρία αυτή παρέθεσε και τα στατιστικά στοιχεία από το νομικό συμβούλιο του κράτους, που αποδεικνύουν ότι κατά την προηγούμενη θητεία της Κολάου στη δημαρχία (2015-18), οι εξώσεις στην πρωτεύουσα της Καταλονίας μειώθηκαν κατά 23,1%.

Η Μαρτίν συνέκρινε τα στατιστικά της Βαρκελώνης με τα αντίστοιχα ποσοστά στην υπόλοιπη Καταλονία, που δείχνουν μείωση των εξώσεων μόλις κατά 7,22%.

H Άντα Κολάου

Συνολικά, στη Βαρκελώνη καταγράφηκαν 10.700 περιπτώσεις εξαναγκασμένων εξώσεων στο διάστημα 2015-18, που μάλιστα ακολουθούσαν κάθε χρόνο κατιούσα πορεία: 3.098 το 2015, 2.691 το 2016, 2.519 το 2017 και 2.381 ο 2018.

Η Μαρτίν, που όπως και η Κολάου είναι μια από τις ιδρυτικές προσωπικότητες και κινητήριες δυνάμεις του πανεθνικού κινήματος κατά των εξώσεων PAH, αιτιολόγησε τη μείωση αυτή, αποδίδοντάς την εν πρώτοις, στην ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων στην πόλη, και κατά δεύτερον, στον ρόλο της Ένωσης κατά του οικιστικού αποκλεισμού (UCER) που θέσπισε η δημαρχία της Βαρκελώνης επί Κολάου.

Η Ένωση αυτή φρόντισε περίπου 2.270 οικογένειες με πρόβλημα κατοικίας μέσα στο 2018. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο 92% των περιπτώσεων αυτών βρέθηκε «οριστική λύση» και από αυτές μόνον το 12% έμεινε χωρίς δική του κατοικία, αλλά υπήρξε ένας ευνοϊκός διακανονισμός για «κοινωνικό ενοίκιο» με τους ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...