16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μια καραβιά ανηλίκων στα Χανιά – Το Σάββατο φεύγουν για Αθήνα; | Φωτός

Ημερομηνία:

Ανήλικοι και γυναίκες σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται και σήμερα στην Παλιά Ηλεκτρική περιμένωντας να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Οι 235 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους από Αίγυπτο και Συρία αλλά και από Αφγανιστάν και Λιβύη, εντοπίσθηκαν την Τετάρτη το βράδυ σε διεθνή ύδατα νότια της Παλιόχωρας. Οι αρχές προσέγγισαν το φορτηγό πλοίο “BBC Quebec”  και διέσωσαν τους μετανάστες μεταφέροντάς τους αρχικά στο λιμάνι της Παλιόχωρας ενώ από εκεί μετά μεταφέρθηκαν στα Χανιά στο γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Μεταξύ των 235 μεταναστών ήταν και οι 5 Αιγύπτιοι δουλέμποροι οι οποίοι πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό για να τους μεταφέρουν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες έχουν ήδη ελεγχθεί ιατρικά και είναι καλά στην υγεία τους ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία της παράδοσης των εγγγράφων που θα τους επιτρέψει να αναχωρήσουν για την Αθήνα. Στην εξέταση των μεταναστών συμμετείχε ομάδα αποτελούμενη από κοινωνική λειτουργό, νοσηλευτή, χειρούργο, έναν γενικό ιατρό, μία παιδίατρο και μία εθελόντρια γενικών καθηκόντων.

Σημαντική βοήθεια προσέφεραν και οι εθελοντες των Γιατρων του Κόσμου και του Ερυθρου Σταυρου.

Από τους 235 μετανάστες, τα 152 είναι ανήλικα παιδιά γεγονός που προβληματίζει έντονα τις αρχές. Μεταξύ των παιδιών 12 είναι πολύ μικρά παιδιά.

Τα παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε κέντρα φιλοξενίας κράτησης ανηλίκων στην Αθήνα.

Η μεταφορά είναι πιθανό να γίνει το Σάββατο αν και υπάρχει προβληματισμός αν θα είναι αυτό εφικτό λόγω των υψηλών ποσοστών πληρότητας που καταγράφονται αυτή την περίοδο.

Δείτε φωτός:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...