20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μια οικογένεια προσφύγων στην Κρήτη που άρχισαν να κάνουν ξανά όνειρα

Ημερομηνία:

O Mehdi και η οικογένειά του έφυγαν από το Αφγανιστάν αναζητώντας την ασφάλεια και έναν φιλόξενο τόπο για να “χτίσουν” το μέλλον των μικρών παιδιών τους. Τον τόπο αυτό τον βρήκαν στην Κρήτη.

Πρόκειται για μία ακόμη οικογένεια προσφύγων που έχουν ήδη κάνει αίτηση για τη χορήγηση ασύλου και τελούν υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ESTIA.

Όπως ο ίδιος ο Mehdi αφηγείται αμέσως μόλις έφτασε στο Ηράκλειο και εγκαταστάθηκε μπόρεσε να βρει δουλειά ως ξυλουργός και να μπορέσει έτσι να βοηθήσει την οικογένειά του.

Η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από μικρό παιδί αγαπούσα το ξύλο. Ήμουν 5 ή 6 ετών όταν σκάλισα το πρώτο μου ξύλινο αλογάκι. Από τότε δίνω σχήμα και μορφή σε κομμάτια οξιάς και καρυδιάς. Όμως για μένα, δεν είναι μόνο μια δουλειά, είναι έκφραση και δημιουργία. Στην Κρήτη, εργάζομαι και πάλι ως ξυλουργός και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

O Mehdi και η γυναίκα του, η Roghaya, αναγκάστηκαν να φύγουν από το Αφγανιστάν. Μαζί με τους δύο μικρούς τους γιοuς κάνουν μια νέα αρχή στο Ηράκλειο με την υποστήριξη του προγράμματος ESTIA.

Το πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση – ESTIA υλοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, μέσω της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ