17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μια σημαντική στιγμή: Ξεκίνησε την λειτουργία της η μονάδα παραγωγής οξυγόνου του Γ.Ν. Χανίων – Διασφαλίζεται η κάλυψη των αυξημενων αναγκών για κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, ολοκληρώθηκε η παραλαβή και ετέθη σε λειτουργία, η νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής οξυγόνου στο χώρο του νοσοκομείου.

Αυτό επετεύχθη χάρη στην ψήφιση του Ν. 4685/2020, άρθρο 19 παρ. 16, από την Κυβέρνηση και την συντονισμένη προσπάθεια της Διοίκησης, των στελεχών και της αναδόχου εταιρείας. Το αποτέλεσμα είναι η επίτευξη σημαντικών οικονομιών κλίμακος και η εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων για το Γ.Ν. Χανίων.

Η νέα μονάδα παραγωγής οξυγόνου διασφαλίζει τις αυξημένες απαιτήσεις σε παροχή οξυγόνου του Γ.Ν. Χανίων στην φάση της πανδημίας Covid– 19.

Να σημειώσουμε ότι πέραν της κάλυψης των αυξημένων αναγκών επιτυγχάνεται και σημαντική εξοικονόμηση πόρων καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένο –όπως γίνονταν έως σήμερα- να προμηθεύεται οξυγόνο από ιδιωτικές εταιρείες αλλά θα παράγει οξυγόνο με υποπολλαπλάσιο κόστος.

Παράλληλα, η απόσβεση του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου (271.560 €) θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (κάτω των τριών ετών), αν υπολογίσει κανείς ότι το 2015 για την προμήθεια οξυγόνου το νοσηλευτικό ίδρυμα κατέβαλε σε ιδιώτες 299.454 € και το 2016 κατέβαλε 213.355 €.

Σημειώνεται ότι το Γ.Ν. Χανίων ήταν ένα από τα πέντε Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 ώστε να αποκτήσουν εξοπλισμό Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου και το πρώτο που ολοκλήρωσε τον σχετικό διαγωνισμό.

Τα πέντε αυτά νοσοκομεία ήταν: τo Γ.Ν. Χανίων, το Γ.Ν. Ρεθύμνου, το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ