19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Μια σπίθα θέλουμε”: Στον 1 χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η Νίκη Λατινάκη μιλά για τα “θρασίμια” και τον αγώνα για λευτεριά και αξιοπρέπεια | Βίντεο

Ημερομηνία:

48ος «Απαγορευμένος Λαβύριθνος”, 7 Νοεμβρίου του 2014. Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας πριν 1 χρόνο τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 17 μήνες από το «μαύρο» στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοί της συνεχίζουν πλέον και ψηφιακά στο κανάλι 37.

Σε αυτή την σημαντική επετειακή εκπομπή μνήμης και αγώνα, την ίδια ώρα που πολίτες συγκεντρωνόταν στην Αθήνα έξω από το Ραδιομέγαρο, στην εκπομπή του Αλέκου Τριανταφυλλίδη που παρουσίασε μαζί με τον καλεσμένο του, τον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, υπήρχε συμμετοχή κι από τα Χανιά. Αυτή η συμμετοχή ήταν η Νίκη Λατινάκη.

Η Νίκη Λατινάκη είναι η κρητικιά μάνα που εξαναγκάστηκε στη μετανάστευση από τις συνθήκες που διαμόρφωσαν οι αποφάσεις των πολιτικών που κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την οικονομική κρίση. Είναι η μάνα που απάντησε στον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά όταν αποκάλεσε τα παιδιά των Ελλήνων «θρασίμια».

«Θέλουμε να μας διαβάσετε αυτή την επιστολή, θέλουμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε εσείς. Αυτή η επιστολή ήταν πραγματικά επιστολή καταλύτης», είπε ο δημοσιογράφος Αλέκος Τριανταφυλλίδης και έδωσε τον λόγο στη Νίκη:

«Αποφάσισα να γράψω αυτή την επιστολή γιατί βλέποντας το βίντεο πραγματικά εξοργίσθηκα με τις χυδαιότητες ενός πρωθυπουργού. Θεωρώ ότι πρόσβαλλε και τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους. Το θεωρώ απαράδεκτο κι ειδικά μετά απ’ όλα όσα έχει κάνει εναντίον αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να σεβαστεί αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους που με κόπο και ιδρώτα τα σπουδάζουμε. Δε σας κρύβω ότι έγραψα αυτή την επιστολή εν θερμώ. Δεν την διάβασα για δεύτερη φορά. Πιστεύω ότι ο κόσμος την αγκάλιασε γιατί μέσα από τον δικό μου θυμό εκφράστηκε και ο δικός του θυμός».

«Δε σας ζήτησαν τα ιδιωτικά κανάλια να την παρουσιάσετε;»

“Ναι, μου το ζήτησαν. Ναι. Αλλά…”

“Και γιατί  δεν τα παρουσιάσετε στα ιδιωτικά κανάλια και επιλέξατε την ελεύθερη ΕΡΤ για να κάνουμε αυτή τη σύνδεση;”

Η απάντηση της κ. Λατινάκη είναι αποστομωτική:

“Να σας πω κάτι κ. Τριανταφυλλίδη; Θεωρώ ότι αυτά τα κανάλια είναι συνένοχα γι’ αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας επομένως δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθώ την πρόσκλησή τους.  Έχω σταματήσει εδώ και 4 χρόνια να βλέπω τηλεόραση. Τα μόνα που έβλεπα ήταν η ΕΡΤ και η ΕΡΤ3 αλλά σας κλείσανε κι εσάς πριν 1 χρόνο. Τι να κάνουμε; Ζούμε σε μία κατοχή και πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια»

Παρακολουθήστε όλη την εκπομπή αλλά και τη συνέντευξη που ξεκινάει από το 1.17.00 και έως το τέλος της εκπομπής.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=_weM46H2OoY”]

Η κ. Νίκη Λατινάκη, η κρητικιά μάνα και μετανάστρια που απάντησε στον πρωθυπουργό που αποκάλεσε τα παιδιά της Ελλάδας “θρασίμια” έστειλε και ένα επιπλέον κείμενο στην εφημερίδα μας, ένα ιδιότυπο αγωνιστικό ευχαριστήριο προς όλους όσους διάβασαν την επιστολή, ένα κάλεσμα διεκδίκησης και νίκης, εφόσον υπάρχει ενότητα.

Ο τίτλος του κειμένου λοιπόν:

"google ad"

“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Διαβάστε το:

Φίλοι μου,

Όταν έγραφα την επιστολή προς τον «κύριο» Σαμαρά, πολύ θυμωμένη όπως και εσείς ,διότι αποκάλεσε τα παιδιά μας θρασίμια, ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα την αγκαλιάζατε με τόση θέρμη.

Πιστεύω ότι αυτό έγινε απ’ολους εσάς, γιατί μέσα από την δικη μου αγανακτηση, βγήκε και η δική σας.

Φίλοι μου. Μέσα από τα χιλιάδες like, τα δεκάδες μηνύματα, τα υπέροχα λόγια σας ,πήρα τόσο κουράγιο, τόση δύναμη, εδω στην μακρινή ξενιτιά, διότι είδα ότι τίποτα δεν έχει χαθεί.

Μια σπίθα θέλουμε, για να ανάψει η φλόγα ξανά μέσα μας.

Να στυλώσουμε το ανάστημα μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα .

Λευτεριά, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη ,Αξιοπρέπεια .

Σας ευχαριστώ.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...