16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μια σωστή πρωτοβουλία: Τοποθέτησαν συσκευές οθόνης προληπτικής ένδειξης ταχύτητας στον ΒΟΑΚ | Φωτός

Ημερομηνία:

Σε μία σωστή πρωτοβουλία προχώρησε η τροχαία. Σε σημεία του ΒΟΑΚ τοποθετήθηκαν συσκευές οθόνης που προειδοποιούν τους οδηγούς για την ταχύτητα που έχουν αναπτύξει. Το γεγονός σχολιάζει η ομάδα SOS BOAK με σχετική ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook:

“Εδώ και μερικές ημέρες υπάρχουν στους 3 κόμβους εισόδου του Ρεθύμνου, και συγκεκριμένα στον κόμβο Ατσιπόπουλου απέναντι απ το στρατόπεδο, στον κόμβο Τρία Μοναστήρια και στον κόμβο Μυσσιρια, συσκευές οθόνης προληπτικής ένδειξης ταχύτητας. Πρόκειται για ένα νέο ( τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης!) εξελιγμένο σύστημα ειδοποίησης που ενημερώνει τους οδηγούς για την τυχόν αυξημένη ταχυτητα με την οποία κινούνται. Μάλιστα σε “επιβραβευει” όταν κινείσαι σύμφωνα με τα όρια, εμφανίζοντας ένα “thanks” και η ένδειξη είναι σε πράσινο χρώμα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ένδειξη είναι κόκκινη εμφανίζοντας ένα θαυμαστικό κ ένα τρίγωνο, προειδοποιώντας για την αυξημένη ταχύτητα.

Αρκετές φορές οι οδηγοί αυξάνουν την ταχύτητα του οχήματος χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια ταχύτητας, η συσκευή αυτή αυξάνει την οδική ασφάλεια διότι προειδοποιεί για την ταχύτητα που έχουμε αναπτύξει, η οποία είναι πάνω απ’ τα επιτρεπτά όρια κατά περίπτωση!

Αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της τοποθέτησης και ευελπιστούμε ότι μελλοντικά τέτοιου είδους οθόνες θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη την Κρήτη! Είναι μια αρχή στα πλαίσια προληπτικής οδικής ασφάλειας.”Δείτε την ανάρτηση και φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ