16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Μικρή αύξηση στην απασχόληση στην Κρήτη αλλά η μεγαλύτερη στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Η Κρήτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση απασχόλησης στην Ελλάδα με 1,2% το 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία για την απασχόληση στις περιφέρειες της ΕΕ που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat.

Το 2016 η απασχόληση αυξήθηκε σε 231 από τις περιφέρειες της ΕΕ (84%), σε 32 περιφέρειες ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε και σε 12 περιφέρειες οι θέσεις απασχόλησης παρέμειναν σταθερές.

Σε 21 περιφέρειες της ΕΕ, η αύξηση της απασχόλησης υπερέβη το 3%. Έξι από αυτές τις περιοχές βρίσκονταν στην Πολωνία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο στην Ιταλία και την Ισπανία και μία στην Ουγγαρία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Σλοβακία. Στις περιφέρειες αυτές η απασχόληση αυξήθηκε συνολικά κατά 604.000 άτομα.

Σε 32 περιφέρειες της ΕΕ (11% των περιφερειών), ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε το 2016. Σε 17 από αυτές τις περιφέρειες ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε πάνω από 1%. Έξι από αυτές τις περιφέρειες βρίσκονταν στην Πολωνία, τέσσερις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τρεις στη Ρουμανία, δύο στη Βουλγαρία, μία στην Ελλάδα και μία στην Ιταλία. Η απασχόληση μειώθηκε κατά 278.000 άτομα σε αυτές τις είκοσι περιφέρειες.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η περιφέρεια που κατέγραψε την υψηλότερη μείωση της απασχόλησης είναι τα Ιόνια Νησιά           (-1,4%). Μικρότερη ήταν η μείωση της απασχόλησης στην Ήπειρο (-0,7%), τη Στερεά Ελλάδα (-0,5%) και τη Δυτική Μακεδονία (-0,3).

Η Κρήτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση απασχόλησης (1,2%). Ακολουθούν, η Κεντρική Μακεδονία (0,8%), η Θεσσαλία (0,7%), η Αττική, η Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο (0,6%), η Πελοπόννησος (0,5%), η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο (0,1%).

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...