15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μικροτσίπ στα παιδιά για να… τηρούν τις αποστάσεις θέλει ο Νετανιάχου

Ημερομηνία:

Σάλος έχει προκληθεί στο Ισραήλ μετά την πρόταση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να τοποθετηθούν μικροτσίπ στα μικρά παιδιά που θα επιστρέψουν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς μετά την άρση του lockdown.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, ο Νετανιάχου, μιλώντας τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου, πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να επιστρατεύσει αυτή την τεχνολογικά με σκοπό να μπει φρένο στην εξάπλωση του κοροναϊού. Μάλιστα, όπως είπε θέλει το μέτρα να εφαρμοστεί πρώτα στα παιδιά.

«Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας, προκειμένου να βρούμε μέτρα, στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί – το θέλω πρώτα σε παιδιά – να έχει έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζεις πολύ κοντά, όπως αυτοί στα αυτοκίνητα…» είπε.

Αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα

Όπως είναι φυσικό, η πρόταση του ισραηλινού πρωθυπουργού ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις, πρώτα απ’ όλα εντός της επιστημονικής κοινότητας.

«Θα είναι δύσκολο να το κάνουμε σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά που επιστρέφουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε πως ο ένας μαθητής θα κάθεται σε απόσταση ενός μέτρου από τον άλλο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και επικίνδυνο», ο ειδικός Εινάτ Μερόν στην ισραηλινή εφημερίδα Υnet, την οποία επικαλείται η Jerusalem Post.

«Θεωρητικά κατανοώ την ιδέα πίσω από αυτό, αλλά αυτά τα μικροτσίπ που υπάρχουν σε οχήματα, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι κατάλληλα για ανθρώπους» συμπλήρωσε.

«Μάλιστα, αν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο η τοποθεσία του παιδιού, τότε μπορεί κάποιος παιδεραστής, με τις κατάλληλες διαδικτυακές γνώσεις, να εντοπίσει την πληροφορία και να παρακολουθήσει τον στόχο του στο σχολείο του», υπογραμμίζει ο Μερόν.

Ωστόσο, το γραφείο του Νετανιάχου απάντησε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού του Ισραήλ είναι «μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και δεν θα υπάρξει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...