15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μιχελάκης καλεί ΝΔ να καταδικάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ περί Grexit – Μπακογιάννη: Κρίμα για το ΕΛΚ

Ημερομηνία:

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, περί Grexit ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. Σε δηλώσεις του ο κ . Μιχελάκης κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να τις αποδοκιμάσει άμεσα.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ο Μ. Βέμπερ είπε ότι οι συζητήσεις σχετικά με το Grexit έχουν ενταθεί.

Πρόσθεσε ότι «η εκτίμηση ότι το Grexit είναι ρεαλιστική επιλογή δυστυχώς είναι ορθή», και εκτίμησε ότι «η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο αν κάνει μόνη της προσπάθεια» καθώς επίσης ότι «ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας και ότι δεν είναι απομονωμένη η Γερμανία αλλά η Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, μία ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μετά τη σύνοδό του στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά, είχε προκαλέσει θύελλα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Το ανακοινωθέν εξυμνούσε την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε στην Ελλάδα υπό την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ενώ προειδοποιούσε παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα «να μην θέσει εν αμφιβόλω» αυτήν την πρόοδο – «οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις».

Η ανακοίνωση του ΕΛΚ από πολλούς θεωρήθηκε ότι υπονομεύει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους.

Η πιο επιθετική δήλωση-απάντηση προήλθε από την Ντόρα Μπακογιάννη, ένα από τα πιο στελέχη της ΝΔ με την πιο φιλοευρωπαϊκή στάση. «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» έγραψε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής η βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών και πρόσωπο που έχει κινηθεί έντονα στο παρασκήνιο για να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε μάλιστα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Μιχελάκης, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα, εκτιμώντας επίσης ότι ήταν «απαράδεκτη και η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία».

Αργότερα μάλιστα έδωσε και συνέχεια με το εξής σχόλιο στο twitter:

Προς ΝΔ: Γιά τον Βέμπερ τα είπαμε από το πρωί. Αδρανήσατε ! Και βρήκε ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά! Γιατί;

tanea.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ