27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Μνήμη ενάντια στη λήθη

Ημερομηνία:

Γράφει ο Νίκος Τζάρας | Είναι φανερό πλέον ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγηθούν και πάλι σε αδιέξοδο παρ’ όλες τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης λόγω της αδιάλλακτης στάσης των επιτελείων της ΕΕ και των ηγεσιών των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων που όποιο πρόσημο και αν τους δίνει κανείς, (σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, κεντρώοι) εμμένουν σε αυτό που συγκροτεί τον πυρήνα του νεοφιλευθερισμού, το «ο θάνατος σου η ζωή μου»

tza

Αυτό το γνωρίζαμε και έπρεπε να ετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο της σύγκρουσης που θα είναι πάντα το ανοιχτό ενδεχόμενο στην διαδικασία της ταξικής πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού, που αποτελεί το λόγο ύπαρξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η πορεία της χώρας όμως είναι πρώτιστα εσωτερικό (κρατικό) ζήτημα και δεν προσδιορίζεται μόνο από τις αποφάσεις των Βρυξελλών. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία πως διαμορφώνεται και το εσωτερικό μέτωπο και μάλιστα σε συνθήκες όπου η Αριστερά βρίσκεται στην Κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση που κατά την γνώμη μου πρέπει να επιδιώκει να συνδεθεί οργανικά με την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αντί να ζητά στηρίγματα στο και από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα κινδυνεύοντας, στο όνομα της «εθνικής συνεννόησης» να μπει στο ίδιο κάδρο με τους «εθνικούς σωτήρες » που μας έφεραν μέχρις εδώ και να απαξιωθεί.

Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας υποδηλώνει αμνησία και υπόσχεται αμνηστία σε εκείνους για τους οποίους η πρόεδρος της βουλής κατά τα άλλα προανήγγειλε εξεταστικές επιτροπές για το άγος των μνημονίων και όχι μόνο. Η λήθη ενάντια στην μνήμη δεν ταιριάζει στην Αριστερά .

Η κοινωνία όμως βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά. Αντιλαμβάνεται ότι η σύγκρουση με τα επιτελεία της ΕΕ και με τα ντόπια στηρίγματα της είναι αναπόφευκτη, και θα εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση όσο δεν υποχωρεί από τις διακηρύξεις της αναμένοντας τις εξελίξεις για να τοποθετηθεί ανάλογα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...